zely35 ay özür dilerim çok belettim aklımdan çıkmış :). Şimdi şöyle ben doğum yapmadan 1 hafta önce doktorum karboksiterapi diye bişey önerdi bana. Sanırım çok yaygın değil heryerde yapılmıyor ama emin değilim çok araştırmadım. Benim son 3 hafta çatlaklarım çıktı. Karboksiterapi dediğimiz şey şu deri aldına karbondioksit veriyolar çok az miktarda ve deri kendini yenilemeye başlıyor tepki olarak. Doktorumun kız kardeşi merside bir klinikre yaptırmış ve hen göbek hemde basen çatlakları geçmiş. Fakat orda uygulamayı yapan hekim çatlak oluştuktan sonra ne kadar erken gelirsen o kadar başarılı oluruz ilk.3 ay içinde gelmeye çalış demiş. İstanbulda neresi yapıyor bilmiyorum araştırma aşamasındayım.
Onun dışnda farklı şeylerde var fraksiyonel lazer var acıbadem hastanesi falan yapıyo ama çok pahalı çatlak boyutuna göre seansına 600 lira ile 1300 lira arası fiyat veriyorlar fakat çok övüyorlar işe yarıyor diye ama denemedim bilmiyorum. Lazeri ben düşündüm ancak hafiften deriyi yakarak yapıyolar gibi geldi bana lazerin izi kalır diye korktum. Bunun dışında dermapen ve dermaroller da işe yarıyor diyenler var biriyle görüştüm bununla ilgili söylenen şu çatlaklar tamamen yok olmaz hiç çatlak olmamış gibi yapamayız sadece çatlakların boyunu küçültürüz inceltiriz göze çarpmayacak duruma getirirz ancak tamamen yok olmaz dediler. Söylediğim tüm işlemlerde zaman önemli gerçekten ne kadar erken müdehale edilirse o kadar etkili ve yazın yaptırmayı çok önermiyorlar. Havuza denize gitmeyecekseniz uygulama yapılacak bölge güneş görmeyecekse sorun olmazmış onun dışında yazın yaptırmayın diyolar. Ayy ne çok yazdım 😁