Esmi22- Nolur biri bana yardımcı olsun. Doğumdan 2 gün sonra doğum yaptığım özel hastanede topuk testi alındı bebeğim sarılıktı hastanede yattığı esnada, hastaneden çıktık 2 gün sonra sağlık ocağı alması gerekiyormuş ordan da aldılar. Daha sonra sağlık müdürlüğünden aradılar topuk kanı değeri yüksek ter testi yapılacak diye başına gelen var mı biri beni aydınlatabilir mi?
Aybersa Esmi22- evet canım bizde de öyle oldu ,aile hekiminden alındı , (sarılık değeri 15 e yakındı ) , sonuç farklı çıktı arandik , tekrar test verdik , daha da aranmadik şükür. Ne kadar ağladık o bir haftada anlatamam😏
incitanesii Esmi22- topuk kanı bazen yanlıl çıkabiliyor canım sıkma canını büyük ihtimalle bş sıkıntı çıkmaz
Emel38 Esmi22- hem doğum yapılan hastanede, hemde sağlık ocağında topuk kanı alınıyor..9.aydada tekrar kan alınıyor ..
larinasymrd Bizde 3 kez topuk kanı verdik yüksek çıktı değerleri kistik fibroz dediler cerrah paşa ünv İstanbul’da ter testi yaptırdık 40 dk sürüyo bacağa bant gibi bağlıyorlar streç sarıyorlar terlesin diye sonuç hemen çıkıyo zaten bizimki negatif çıktı ama önemli bi rahatsızlık diye genetik teste tabi tutulduk
Esmi22- larinasymrd bizdede aynısı oldu kistik fibrozis dediler ter testine götürdük terlemediği için yapılmadı 25 ine gün verdi? Sizin topuk kanı sonuçlarınız nasıldı bizim ilki 92 ikinci 70 başka topuk kanı almadılar
Ummahan250820 Esmi22- geçmiş olsun canım bızımde degerlerımız yuksek cıktı ter testı ıstedıler eskısehırde yaptırdık cok sukur temız cıktı bırdahasa aramadılar ıcını ferah tut
Ummahan250820 Esmi22- oradakı doktor bna bebekler kendılerını sıktıkları ıcınde degerlerı yuksek cıkabılıyor bazen demıstı canım
Dkonl Canım benim bebeğimde 25 günlük bizi de aramışlardı kistik fibrozis için tekrar kan vermiştik çok şükür negatif çıkmış sarılık ve hormonlardan dolayı yanlış çıkıyormuş sağlık müdürlüğündeki kadın öyle demişti üzülme inşallah hayırlısı ile negatif gelir boşuna bebeğini huzursuz etme