cahillesohbetikestim bak canım; göğsünü sıcak su ve sabunla masaj yaparak yıka, her zaman ilk olarak bebeği emzirmeye çalış, sonra mama ver, eğer bebeğin emmesini istiyorsan biberonu bırakacaksın, mamayı veya sağdığın sütü bebeği emzirmeye çalıştıktan sonra kaşıkla bebeğe içir, benim oğlumda ilkin sarılık olduğu için biberonla mama vermek zorunda kaldık, ben baktım memeyi emmek istemiyor, sabırla ilk olarak emzirmeye çalıştım, savaştı resmen, göğüs pompası ile sağıp kaşıkla içirdim, doymayınca ardindan kaşıkla mama verdim, biberonu kaldırdım, çocuğs ilkin emzirip sonra kaşıkla sağdığım sütü verdim doymayınca kaşıkla mama verdim, öyle öyle ilk açken memeyi verince yavaştan memeyi almaya başladı, şu anda 6 aylık oldu, hâlâ biberon vermiyorum, memeyi emiyor şükür, ilkin ne olursa olsun açken emzirmeye çalış, müzik aç, hoplat felan her gün dene, ardindan kaşıkla mama veya sağdığın sütü ver, bu çok önemli ilkin açken memeyi vermeye çalışmak, göğsünü sıcak su ve sabunla yıkayıp veya bazen sıcak havlu üzerine koyup sağ, kitleler açılacaktır canım rabbim yardımcın olsun, sabırla olacak inşallah, bunları yaptıktan sonra hâlâ emmiyorsa mecburen sağıp sütünü ver nereye kadar giderse artık, sütünü verdikten sonra doymazda mama ver, yapacak başka bişey yok canım, kendini üzme sakın ne kadar olduysa artık😘😘😘💖💖