ahsenmomm hayır asla değil bakın sadece çocuk olduğu için okulda falan ilk etapta üzülecek kantinden arkadaşları alacak o almayacak çünkü her şeyde gluten var ama sonrası çocuk kendi bunu alışıyor siz ona beslenme hazırlıyorsunuz onlar için öyle atıştırmadık var genel anlamda da alışıyorlar mesela salata meyve patates pilav serbest sadece ekmek makarna bulgur işte abur cubur yasak içinde gluten var diye kuru yemiş serbest yani aslında sağlıklı beslenecek daha avantajlı bunu sizde evde de uygulayabilirsiniz mesela bulgur yerine patates yemeği salata pirinç gibi ilk etapta çocuk ya sizin yendiğimizi görüp ağlamasın diye sonra zaten onu yiyince karnı ağrıyor ishal oluyor benim yeğenim başta ağlardı bana verim diye şimdi biz bazen unutuyoruz kendi yemek istemiyor alıştı çocuk hiç üzülmeyin büyüdükçe yoluna girecek herşey çölyak yardım derneği bile var internette bakın onlar da gerekli yardımı bilgiyi veriyorlar ve orda bir sürü insan öyle yanlız değilmişim diyorsunuz belediye başvurun un yardımı falan da yapıyorlar ona ekmek ve makarna kek falan yapmak için veriyorlar