ElifMeryem25 ###Bebeğim uyurken sıcrıyor/irkiliyor### sizin de beneğinize oluyormu? İnternet de açlıktan olduğu yazıyor.. doğrumu ? Uyurken elleri açık irkiliyor..
Bebegimm1 ElifMeryem25 moro refleksiydi galiba o donemde oluyor cok normal benm bebegimde sicrardi geciyor zamanla
e1if ElifMeryem25 moro refleksi yenidoğanda çok görülür kundak yapıyor musun, yarım kundak yapabilirsin çok rahatlar
Gokcenderen Kundak yapın diyorlar ben yarım kundak yapıyordum elleri hep acıktı çok ırkiliyordu birden sıçriyordu tiksinme diyorlar. Açlıkla pek alakası yok hatta elleri açık diyorsunuz elleri açık olan bebek rahat anlamadnda annemin baskısı ile kundak yaptım ellerini battaniyesinin içine koydum çok şükür geçti
rengarenkduduv 2 ay 14 günlük bebeğim var ani ses duyunca bahsettiğiniz gibi ellerini açarak sıçrıyor ve uykuya devam ediyor. Sorun olabilecek birşey değil diye düşünüyorum. Nihayetinde yeni dünyanın seslerine, düzenine alışmaya çalışıyorlar.
Annelojist @ElifMeryem25 Gayet normal bunun adı moro refleksi. Genellikle 3 ay içinde kaybolması beklenir benim bebeğimde 3 ayın sonlarına doğru kaybolmuştu. Açlıkla alakalı bir durum değil. Kundak tam da bu refleks için öneriliyor aslında. Eğer uykusunda kundak yaparsanız daha az irkilir veya sıçrar. Ben kundak yapmadım çünkü benim bebeğim asla kundakta durmadı yine de bir zararı yok. Emmek gibi nefes almak gibi gayet normal bir refleks.🧡