gamzeeliz Sevgili anneler merhaba benim bebeğimin boynunda ve kollarında egzama gibi yaralar çıktı doktor süt alerjisi olabilir dedi alerji maması yazdı. Doğduğundan beri anne sütü ile besleniyor. Mamanın tadını da hiç beğenmedi içmedi. Bana süt ve süt ürünlerini kullanma gözlemle dedi. Bu durumu yaşayan var mı? Yani alerjisi olsa bu zamana kadar belli etmez miydi hep anne sütü ile beslendi . Cevaplarınızı bekliyorum
Tugce gamzeeliz bebeğinizde kilo veya gelişim duraklaması yoksa mama kullanmanız gerekmez. Alerjik bebeklerin en değerli ilacı anne sütü
Mariposa gamzeeliz bence doktorunuzu değiştirin, benim kiZimda da süt alerjisi var suan 6 aylık sadece anne sütüyle besleniyor, siz süt ve süt ürünleri tuketmediginiz sürece sorun olmaz nasıl doktormuş o oyle hemen anne sütünü kesip mamaya başlatıyor .
Nurselihiranur gamzeeliz mamaya gerek yok canım bizdede alerji var dikkatli beslen aç kalma.bol yeşillik kuru bakşiyat kuzu eti ye. kalsiyum imom demir ve b12 kullanıyorum. Süt ürünleri et tahin kuruyemiş yumurta hepsini kestik biz. Bebekte rahat bende😂
gamzeeliz amansallagitsin merhabalar 5 aylık bebeğim bu zamana kadar sadece anne sütü ile beslendi. Ve hiç bsey ayırt etmeden yedim süt ve süt ürünleri de tükettim
amansallagitsin gamzeeliz ne guzel 5 aya kadar anne sutu ile besledin gelmis simdi doktor sana neden mama veriyor lutfen doktorunu degistir yada baska bi doktor goster benim bebegimde 5 aylik ben 2ci ayindan beri sut ve sut urunleri tuketmiyorum lakin bazi bebeklerde gec tepki verebiliyor sadece sutten ibaret olmuyor tavuk et balik domates kuruyemis bunlardanda alerji yapmis olabilir oncelikle doktorunuz test yapmasi lazim alerji testi neyde ne var anlayabilesiniz bazen testler dogru sonuc vermeyebilir bu yuzden siz egzama ciktiginda ne yedi iseniz yemeyin ole takip edin bakalim ne olcak azalcak mi takip edin
gamzeeliz amansallagitsin evet bende onu anlamıyorum yani direk alerjisi olabilir diyip mama verdi dene dedi zaten asla içmedi bebeğim o mamayı kendi sütümü verdim. Çok kaşınmaya başladığı zaman baklava ve yer fıstığı çok tüketmiştim
gamzeeliz amansallagitsin sizinkisi nasıl tepki gösterdi masıl anladınız alerji olduğunu süt ve süt ürünleri tüketmedim dediniz ya
amansallagitsin gamzeeliz baska doktor bakin kendinize anne sutu destekcisi olan her doktor doktor olmuyor malesef yanlis yonlendirmis sizi alerjik mamalrin tatlari zehir gibi icmezler cok zor icerler siz vermeyin kesinlikle mama filan anne sutu sifadir en guzeli anne sutudur
amansallagitsin gamzeeliz baklavada ve fistik yediniz ise onlari yemeyin bende goz sismesi fiskirarak kusma oldu ondan sonra kestim kendine geldi cocuk birde doktorum bana asla mama ver demedi anne sutumw devam yediklerine dkkt et demsti brde kuruywmis domates baharatida yasakladi bana bn simdi yvstan kuruyemis filan yiyorum
gamzeeliz amansallagitsin amansallagitsin doktorum bana kes demedi ama süt ve süt ürünlerini kes dedi mama ve anne sütü devam et dedi. Kızım asla içmedi bağırdı içmemek için veremedim bide belki başka seye alerjisi var ya da sadece deri hastalığıdır yani alerjik değildir. Mama vermeyi düşünmüyorum şahsen zaten içeceğini de düşünmüyorum
gamzeeliz amansallagitsin size de çok geçmiş olsun bu arada. Yani sütüm azalırsa normal mama vermeye üzülmem ama durduk yere eğer bsey yoksa alerjik mama vermek istemem tadı da çok kötü
amansallagitsin gamzeeliz alerjik olup olmadigini en guzel alerji doktoruna goturmek daha faydali olur daha net cevap alirsiniz bence en yakin zamanda bi gosterin derim
amansallagitsin gamzeeliz tesekkur ederim sizede cok gecmis olsun hic mamaya bulasmayin cunku mamalil bir durum yok kilosu guzelse neden mama zaten anne sutu aliyor bebek