Minnakordek Canım ben 5.ayda başladım ek gıdaya. Mamayla besleniyor ve oturabiliyor diye. Sebzelerim hepsini 3 er gün denemedim açıkçası. 2 gün balkabağı verdim.3 gün Havuç verdim. 4. Gün balkabağı ve Havucu karıştırdım verdim. O şekilde ilerledik. Zaten bilenen, alerji, kabızlık yapma gibi durumu olan sebze ve meyveler dikkat edersen yeterli. Mesela yoğurt oğlum da gaz yaptı. Alerji de yapabilirdi. Bu yüzden 3 gün denedim. Muz kabız yapan bir meyve ve küçücük yediği halde kabız oldu. Anlatmak istediğimi anladınız diye düşünüyorum 😃. Ben balkabağı, kabak, havuç, patates, yoğurt, yumurta vererek başladım. İlk gün 1 çay kaşığı, ikinci gün 1 tatlı kaşığı, üçüncü gün 1 yemek kaşığı verdim. 1 ayı tamamladık artık ne isterse ne kadar yerse veriyorum. Aşırı dikkat etmedim ama kendi yemeğimden tatlı, tuzlu, salçalı hiçbir şey de vermedim. Hep ona özel hazırladım. Birde mamadan en az 1 saat sonra verdim. Hiç zorlamadım. Yemedi mi 1 saat sonra tekrar verdim o zaman yedi. Ya da uykusu varsa uyanınca verdim. Her zaman yiyecek diye bir şey yok. Sabırla deneyeceğiz. Su vermeyi de unutmayın. İstediği kadar içebilir. Yalnız mamadan hemen sonra vermeyin ki kusmasın. Diğer zamanlarda sık sık teklif edin. Ek gıda yemesini beklemeyin. Benim önerilerim kendimce bildiklerim uyguladıklarım bunlar. 😊