Yelda35 Kızlar ben oruç için yatmadan yiyorum. Yatarken niyet ediyorum veya ezandna önce kalkıyorsam bir bardak su için niyet ediyorum. Bazen su içebilirim ezandan önce diye sabaj niyet ettiğim oluyor. Siz nasıl yapıyorsunuz?
ObirAnnnee Yelda35 İçinizde o niyet olduğu icin dilinizden dökülmesine gerek kalmıyor. Önemli olan içteki niyet, ben kimi zaman niyet bile etmiyorum unutuyorum ama zaten sahura bunun için kalktıyoruz ve sayılıyor.
Annepandaa Yelda35 ameller niyetlere göredir. Siz oruç tutmak niyetiyle yemek yiyip yatıyorsunux yada sabah jalktınız oruççu olduğunuzu biliyorsunuz bu niyet etmişsiniz anlamına geliyor. Yani ben böyle biliyorum. Hocalarımız böyle anlatırdı.
kaganege Ya sahurda orucu kapatırken niyet ediyorum yada sabah uyandığımda. Ögle vaktine kadar edilebiliyor diye biliyorum,yanlış biliyorsam düzeltilsin lütfen🌸
Balim61 Yelda35 ezandan once tabiki su icebilirsinz.Mesela tam su icerken ezan okundu agizndakini yutabilirsin ama devamını getirmiyceksn.bide niyet icinee olmasi onemli illa su icip sozlu demesende olur icindeki niyet onmli bu sekilde biliyrom bnde
AyseAlyamm Yelda35 ben etmiyorum niyet yaa onu akıldan geçirmek bile yetmiyor mu ? İlla dile getirmek gerekir mi ? Boşa gitmesin oruclarimiz
Noname21 Yelda35 sabah ederim ben niyet. Zaten sahura kalkmak niyet sayılıyor. Ama ne olur ne olmaz diye hep sabah ederim
Tugba0708 Yelda35 Ramazan orucu farz bir oruç olduğu için niyete gerek yok zaten niyet belli olduğu icinbbama normal zamanda borç için tutsanız niyetiniz ne için ise etmeniz gerekiyor
kuzey-21 Yelda35 o yemeği oruç için yiyorsan niyetli sayılıyorsun canım. Bende yeyip yatıyorum yediğimde niyetleniyorum