Ben sana kendi serüvenimizi anlatayım😅
benim en çok düşündüğüm araştırdığım bir konuydu bu.
öncelikle bebeğim 14 aylık olacak 10 gün sonra.
bizim emziksiz 5. Günümüz. Size nasıl yaptığımı anlatacağım
ben kızıma gündüz hiç emzik vermedim sadece uykuya geçerken veriyordum ve emziksiz asla uyumuyordu.hiç sallayarak uyutmadım doğdu doğalı. Emziği verirdim müzik açardım kendi kendine uyurdu benim yanımda. Sadece arabada giderken sallandığı İçin emziksiz uyuyakalırdı ve çamaşır sepetinin içine battaniye koyuyordum birde ip bağlıyordum ona yatırıyordum evin içinde gezdiriyordum fayansta kaydığı için daha kolay oluyordu. Aslında oyun amaçlı yapmıştım ilk bunu uyku saatine de denk geldiği için bir anda uyumuş (emziksiz) o şekilde fark ettim 😃 neyse ben bunu çamaşır sepetinde emziksiz uyuttum bi kaç defa.
Şuanda kızım 2 uykudan tek uykuya geçiş aşamasında ve emzik bıraktırmanın en doğru zamanı diye düşünüyorum çünkü hem aklı çok ermiyor hemde gündüz uykuya dalarken emzik vermediğim için ağlaması daha az olacak. 2 feda gündüz uykusu olduğu İçin 2 uykuda da emzik vermem gerekiyor . Ama 1 uykuya düştüğünde 1 defa emzik vermediğim için ağlamış olacak. Umarım anlatabildim. Neyse bir gün uykuya direndi emzik verdiğim halde uyumadı ( saat sabah 8.30 da uyanmıştı) 12 gibi yatırdım uyumadı . Saat 2 oldu mızmızlanıyor emzik versem direkt uyuyacak , ben vermedim ama , biraz ağlamaklı oluyor bir anda şiddetli ağlıyor ben kitap falan oyuncak gösterip ağlama şiddetini azaltmaya çalıştım . Bir şekilde sakinleşti. Sonra ben you tube dan 7 nas felak ihlas surelerinin okunduğu bir video var. Onu açtım yatağa uzandık bebeğini aldım .mızmızlana mızmızlana uyudu. İlk gündüz uykusunu emziksiz yapmış olduk. Neyse sonra akşam oldu . Gğndüz tek uyku yaptığı İçin akşam 8.30 a kadar uyutmadan oyaladım . Tabi bu sırada sürekli mız mız ağlamaklı . Gözleri kızafdı uykusuzluktan. Duş aldırdım ve o you tube dan ses açtım uykuya daldı 🤣 ilk gece uykusuna emziksiz geçişimizdi. Gece çok ağladı bir ara , emziği verdim ( bilinci açık değildi) uykuya kaldı emziği yavaşça aldım ağzından. Şuanda 5. Günümüz uykularına geçişte hiç emzik vermiyorum . Gece uyku arasında çok şiddetli ağlarsa emziği veriyorum geri alıyorum yavaşça ama 2 gündür onu da yapmıyorum biraz ağlıyor geri susuyor . Bilinci açıksa asla emzik vermiyoruz bunu kesinlikle anlayalım . Yoksa ağladıkça emzik verildiğini anlarsa şiddetli ağlamışları çoğalır. Yarın emziği çöpe atması gerektiğini anlatacağım ve yarın attıracağım. Hayatımızdan tamamen çıkarmamız gerekiyor. Benim şansım şu yönde. Kızım diş çıkarırken emziği yan çevirim sürekli ısırırdı. Şuan dişlerinin hepsi çıktı azılar dahil . Yani emzikle kaşıma isteği de pek yok. O kadar bıkmıştım ki ağzından emzik düştükçe ağlamasından. Çok araştırdım çok dert etmiştim ama sanırım bu emzikten kolay kurtulacağız . Bir yerde okumuştum belki büyük aylardaki çocuklar İçin annelere örnek olur, çocukla oyuncak mağazasına emziğini de alıp gideceksiniz. Oradan en sevdiği oyuncağı seçmesini isteyeceksiniz kasaya gelince paran çıkışmayacak ve kasadaki her kimse çocukla anlaşma yapacağını anlatıp eğer emziği verirsen oyuncağın bedelini Ödemiş olursun diyecek ve siz o zaman ikna edeceksiniz çocuğu. Emzik artık bebekler için daha uygun diyerek daha önce 1 ay boyunca anlatmış olmanız lazım. Emzik üzerinde konuşarak bilinç altına yerleştirmeniz lazım tabiki . Kasada duran kişiyle daha önceden konuşup bu şekilde anlaşma yaparak emziği verelim oyuncağı alalım artık bununla uyursun diye anlatmak faydalı oluyormuş . Yani büyük çocuklar İçin tamamen kendi iradesi ile emzikten kurtarmak gerekiyormuş . Aksi takdirde anneye karşı asabileşebilir. Allah herkese bu konuda kolaylık versin. Anneliğin her aşaması gerçekten çok zor