Serum fizyolojik yenidoğan bebeklere yapılmıyor bilginiz olsun. Her doktor farklı birşey söylese de gerçek olan kullanan annelerin söyledikleriyle işini ve insanı önemseyen doktorların söyledikleri. Bizim özeldeki doktor yapılır dedi devletteki doktorumuz yapılmaz zaten ay olarak büyük bebeklerde de çok fazla yapılırsa kulakta sıvı birikmesine neden olur dedi. Ayrıca herkes yapamaz o işi tehlikeli boyutu da var. Ben 7 aydır bulabildiğim en iyi çözüm lavaboda burnunu yılamak ya da ıslatmak sonra aspiratör ile çekmek sonra kulak çubuğuyla temizlemek. Ki benim bebeğim burnu yıkandığı için uykulardan uyanıp kıyametler koparıyordu hala da öyle ev çok sıcak olduğu için sürekli kırıyor bizimde onunda. Şimdi Tek kullanımlık serum fizyolojik sıvısı var diye önerirler ama sakın doktor önermeden kullanma gerçi doktor önerse de kullanmasan iyi olur ama tercih tabi. Ben başka çözüm üretmeye çalıştım. Midesğne gidebilir serum fizyolojik o da bulantı kusma ve yapabiliyor. Geçmiş olsun en çok çektiğimiz konu. O yüzden uyku düzeni bile oluşturmuyorum.