bukaga Kızlar selam, oğlum 1 yaşına geldi ve artık sütüm bitti diyebilirim. bu güne kdr hic mama ya da devam sütü vermedim, simdi devam sütü ya da mama vermeli miyim? Ne kadar ölcü vermeliyim günde ?
Biricigimmm bukaga bence 1 defa cok az tabi bebegınız gercekten cok fazla ek gıda alıyorsa biley diyemem arkadasımın cocukları cok fazla ek gıda alıyorlar masallah buyuk bır ınsan gibi yiyorlar ama ornegın benim bebegim ek gida az yer 1,5 yasında bir iki kasık alıp kalkar ben sabah 6 gibi uyurken devam sütü veriyorum uyanınca kahvaltı ogle uykusundan oncede yine devam sütü verip uyutuyorum . bazen dişarı cıkmamız lazımsa ogle uykusundan sonra yine verdigim oluyor dısarda ne kadar ek gıda alabılırkı ve son kez uyumadan once icer yani günde 3 defa veriyorm bazen 4 nadiren ama arkadasım cocukları sadece sabaha karsı benım gibi 6 da veriyor gece uyurken bile icmiyorlarmıs yani cocugunuza göre degişir birde ben yurtdısındayım size tavsıyem mama vermenız cünkü türkiyede devam sütleri cok sekerli 1 defa devam sütü verir diger sefer mama verebilirsiniz yurt dısında gunde en az 500 ml devam sütü ıcmesı onerılıyor 3 yasına kadar
kaymakliekmekkadayifi bukaga kizim.13 aylik oldu. Ve benim sutumde oldukca azaldi. Gun icinde 3 ogun ek gida aliyor. Ve aralarda da aciktigini dusundugum zaman 4 olcek 120 cc mama yapiyorum. Tabi birde gce yatmadan once. Yine Aralarda atistirmalik olarak beni emiyor😂
MelinayAsel29 bukaga nasil bitti kesildi mi nasil kesilir. Memeden kestim sütüm kesilsin istiyorum 2 yasina girecek kizim o yuzden soruyorum yanlis anlamayın ne olur beni
Deletedmom_21 bukaga yani o sekilde verirseniz iyi olur simdi gündüz verirseniz eger bu sefer mamaya alışacak ek gida yemeyecek ama gece yatmadan once verirseniz en azindan gece acıkmaz uyanmaz yani aynen 3 numara
Dilaylaa Mamaya alışıp ek gıda yemez diye birşey yok ki mamayla büyüyen bebekler sadece mama içmiyor, bebeğinizin ek gıda düzeni nasıl ona göre ayarlayacaksınız. Sabah kalktığında mesela önce kahvaltı sonra mama olarak öğlen uykusundan önce akşam uyumadan önce şeklinde ayarlayabilirsiniz
bukaga Biricigimmm canım anne sütü veriyorım ben sağdıgımda 70-100 cc süt cıkıyor azaldıgı için, gunde 4 defa emziriyorum bu yüzden destek olarak versem mi dedm
Biricigimmm bukaga ne kadar ek gıda aldıgıda onemli ama bence doymadıgını dusunuyorsanız gece özellikle gögsünüzü verdıkten sonra yanınızda mama hazır bulundurup 3 olcek felanda mama verın ne kadar icerse. gun icindede hep gögsunuzu verın doymadıgını dusunuyorsanız mamada verın 1 yas kucuk yanı
kaymakliekmekkadayifi bukaga yok kuzum son zamanlarda hic denemedim. Ilk aylarda sagiyordum sonradan biraktim. Ama sagmada cikan sutle emerek aldiklari bir olmaz onu olcu birimi olarak kullanma
kaymakliekmekkadayifi bukaga evet canim sut sagma makineleri vakumlar sadece. Ama bebegin emme mekanizmasi bambaska. Sutun azalmis olabilir bebegine yetmiyor olabilirm ki bebek büyüdükçe bu cok olagan bir durum. Rakamlara cok takilma ornek olarak soyluyorum sagdiginda mesela 30 cc cikiyorsa belki bebek emerken ayni surede 60 cc emiyor olabilir. O bebegin emmesine bagli.
2cocukannesi__ bukaga 😞 1 haftadır düzgün besleniyorum ama bebeğim gün içinde asla emmiyor ya beni deli ediyor bende arada kaşık mama veriyorum ne yapayım delirtcek beni ya gecermi bu süreç