Serra_Annesi böyle diyenlerin aklına şaşayım ya, siz sakın kimsenin lafına uyupta yok yere mama vermeyin. Benim bebeğim de mama içiyor ancak kilo alımı iyi değildi, doktor önerisi ile başlamıştık. Size de doktor demedikçe mamaya başlamayın bence hele de kilo alımı iyiyse. Böyle diyenler nasıl bir vebalin altına girdiklerini bilmiyorlar. Bebek gereksiz mama içerse sizden alacağı süt miktarı azalır, talep olmadığı için de memeler süt üretimini azaltır, sizde sütüm az diye iyice mamaya dönersiniz bu bir kısır döngü. Lütfen kimseye kulak asmayın bebeğinize en iyi gelecek şey sizin sütünüz sadece. Mama öcü değil tabiki verilebilir, bende veriyorum ama doktordan bu bebeğin kilo alımı çok az olmuş şu kadar şu kadar mama verin lafını duymadıkça kafanıza göre mamaya başlamayın derim. Birde bir süre sonra memeler terbiye oluyor, sizin doğumunuz yeni olmuş şimdi göğüsleriniz dolu dolu olur, 3ay sonra göğüsleriniz dolmamaya başlayacak o zaman endişelenip benim sütüm azaldı diyerek de mamaya başlamayın. Terbiye olan göğüsler eskisi gibi dolu dolu olmaz ama süt azaldı demek değildir bu. Yavrunuza en güzel yatırım anne sütü, bol bol emziirin bağışıklığını güçlendirin🌸 sağlıkla büyütün bebeğinizi🌸🌸