Ysm2019 6. Ay başında bebeğime bir şeyler oldu gece de 20 kez uyandı resmen. Maalesef uyku döngülerinu kendisi atlatamadığı için sürekli her 40 dk bazen 20 dk sonra uyanıp uyanıp az emip uyuyor. Bazen emmiyor memeyi damaklarına sıkıştırıp ağzında tutuyor. Tehlike çanlarını fark ettim bebeğimi başka odada aydınlîkta emzirdim uyumasına izin vermedim. Odaya getirip bezini değiştirdim tatli rüyalar yavruma dedim. Aldım kucağıma salladım 15 dk bazen bağırarak, yırtınarak ağladı ama kucağımdaydı yani onun yanındayım onu terk etmedim. Sadece bir alışkanlığını değiştiriyorum ve buna tepki olarak ağlıyor. Ağlasın rahatlasın dedim. 15 dk sonra uyudu. Bundan sonra 3 gün her uykuda kucağımda salladım. 3.gün artık daha az ağlıyordu. Daha evvel memede uyurken de uyku aralıklarına dikkat edip yatırmazsam uykusunu alamaz yorulursa emerek ağlayarak 1 saatte kucagimda memede sallayarak uyutmuslugum var. Psikolojik ve fiziksel olarak cesaret edebilsem kucağı bırakıp yatağa koyup beyaz gürültü açıp sallıcam. Aslında bebeğimin kendi kendine uyuyabildiğini de biliyorum. Doğduktan beri belki 10 defa kendisi çok kucağımda ağlarsa yatağa sakince yatırıp bırakırdım kafasını çevirip uyurdu. Amaç bana eziyet olsun diye ağlıyor uyumuyor.