Eessiinn melinda- Bebeğim 21 günlükken gitmiştim emzirme danışmanı olan doktora ve benim bebeğim hiç uyumayan bir bebekti. Bu süreci yönetirken ya bebeğiniz uyuyor olacak ya da yanınızda size destek olacak biri olacak ne yazık ki bende ikisi de olmadığı için bu süreci çok iyi yönetemedim. O yüzden doktorum emzirme kampı yapmamı söyledi ve 2 hafta içinde sütüm bebeğime yeter hale gelmişti. Herkesi fizyolojik özellikleri farklı olduğu için net bir şey söyleyemem ama birkaç hafta içinde çözüme ulaşırsınız.
Bao Pamuguuummm şunu kullandım sütüm çok arttı diye bir şey yok. Bilimsel olarak süt artıran hiç bir besin yok. Sadece şöyle bir bağlantı kurulabilir, süt mutluluk hormonlarıyla doğrudan ilişkili. Yediğinizde sizi mutlu eden şeyler süt üretiminizi de artırabilir ki bu kanıtlanmış bir şey değil. Bu inanca katılıp durmadan mutlu olacak şeyler yiyen annelerin nur topu gibi kilo sorunları doğuyor. Size süt artıracak tek şeyi söylüyorum. Bol bol emzirmek. Fizyolojik olarak sütün üretim prensibi bu çünkü. Bebek çektikçe beyin komut veriyor. Daha çok üret! O yüzden gereksiz yere onu da yiyim bunu da yiyim deyip kilo almayın😊
melinda- Bao maalesef bebeği benim gibi sık sık emmeyen anneler var, o yüzden uğraşıyoruz zaten böyle ☺️
derenay Bao kesinlikle katılıyorum ben hiçbişe yapmıyorum bebeğim bi göğsümü emerken diğerinden otomatik şap şap akıyor o an sıkıyorum gelmiyor yumuşak olan göğüs bebek emmeye baslayınca su gibi koluma akıyo
Selin1234 Pamuguuummm boza meyve suyu rezene hergun içiyorum kek bol su maalesef uyuyamıyorum ama uyuyncada süt çok artıyor
Yasemin38 Pamuguuummm bol bol su içmek günlük 2.5 3 litre. Bulgur,dereotu,dut kurusu,helva,tahin-pekmez,yulaf ezmesi,incir,hurma ,yeşillikler
Mimoza-kizim minikbirkiz valla vakit buldukça sagiyorum en fazla 4 kere bnim kız gunduzleri az uyuyor vakit bulamiyorum aksam eşim gelnce 2 kere sagiyorum gündüz gitmeden 1 kere sagiyorum o sekilde canm ama bir yontem var onunla sagiyorum powerpump diye bir teknik var ben onunla sagiyorum youtube yaz cikiyorr sutum azalmiyor bu sekilde cunku daha fazla uyarip memeyi tamamen bosaltiyorm
minikbirkiz Mimoza-kizim ben de elektrikli pompayla 15 dk birini 15 dk diğerini sağıyorum. Sonra tekrar başa dönüp yaklaşık 5 dk daha sağıyorum her ikisini. Sonra elle boşaltıyorum. Bu da powerpumping sayılır herhalde.
Samet01 Durubebekannesi ben ilk 2 ay yedim bi sıkıntı yaşamadım simdi 3 aylik olduk şükür nohut fasulye mercimek yemiyorum ben de onlar yapıyor fena halde
aliasafim Pamuguuummm ben iki cocuk emziriyorum dut kurusu hosaf yap veya 7 yemek kasigi dut 1 su bardagi kaynat iç cok sut artiriyor bide bol bol su sağma cok onemli bebek emmese bile sağ ne kadar uyarirsan memeyi o kadar artar
2cocukannesi__ Mimoza-kizim kaç saate bir sağım da 160 çıkıyor acaba benim de çok azaldı 5 aylığız birde ya MAŞALLAH MAŞALLAH
Mimoza-kizim 2cocukannesi__ gece boyu hic sagmıyorim 12 de sagip yatiyorum sabah 8 9 gbi birsaha sagiyorum gun icine musaot olursam sagiyorum aksamlarida 8 ve 12 de sagiyorum
keremiko8024 Benimde sütüm azdı kaç gündür bugün kalkınca 5 bardak su içtim haşlanmış yumurta kaşar yedim mistıck diye bi çay var ondan içtim hemen farketti biraz dikkat etmek gerekiyor galiba kaç gündür canım bişey istemiyordu sütüm de haliyle azaldı çok şükür bugün toparladık
yinehamile35 Ceyder medikal ürünler satan yerler var googlea süt pompası kiralama yazın çıkar satan yerler kiralanıyor oralardan da
Bao melinda- sütün memeden çıkmasının tek yolu bebeğin emmesi değil. Sağım yapabilirsiniz. Sık sık sağarsanız da dediğim şey gerçekleşmiş olur.
Kbracnar Pamuguuummm çemen otu ve ısırgan otu deneyebilirsiniz bir su bardağı kaynar suya bir çay kaşığı çemen otu ve bir tutam ısırgan 10 dk demleyip günde 2 defa sabah akşam içebilirsiniz.
Bestemm minikbirkiz benim 1 gün boyunca 30-40 çıkıyor boş sağsamda sağayım günde 3-4 kere bende inşallah artar kızım emmiyor en azından biberonla veririm. 6 ay alsın ona razıyım inanınki. Ondan önce tamamen kesilecek diye korkuyorum.
minikbirkiz Bestemm her gün aynı sayıda sık sağarsam yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra etkisini gösteriyor bende sütün artışı. Siz bir süre sabredin, eğer hormonal bozukluk yoksa artar herhalde
goktugmom_061220 Pamuguuummm Lacmix vitamin tabii ki de. Kesinlikle tavsiye ederim. 16 aylık oğlum var emziriyorum ve sütüm ilk gün ki gibi. Emziren çoğu anne kullanıyor. Bana da oğlumun alerji doktoru tavsiye etti
Deefne goktugmom_061220 Ne kadar sürede etki gösterdi size bende solgar kullanıyorum ama faydasını göremedim birde onu denemeyi düşünüyorum