Kızlar daha önce post açmıştım uyuz olduğunu düşündüğüm biriyle temas ettim (yakın arkadaşım) 7 aydır kaşınıyormuş kolları bacakları yara içindeydi.Eşi de kaşınmış sonra geçmiş ,ailesinin de kaşındığını söyledi ama uyuz olduğunu asla kabul etmiyor.Ya gerçeği benden saklıyor Ya da dr teşhis edememiş gerçi iki üç doktora gitmiş uyuz değilsin demişler ama ailesinin de kaşınıyor olması beni şüphelendirdi.Neyse ben onun evine gittim oturdum bilmiyordum bu durumu.Bir hafta oldu temas edeli dün dermatoloji doktoruna gittim muayene etti ve uyuzun aslında bu kadar kolay bulaşmadığını söyledi çıplak elle beni muayene etti bulaşsa bize bulaşırdı dedi.Uzun süreli yakın temas,aynı kıyafeti giyme,onun yatağında yatma vs bulaş riskini arttırır dedi.Elbette her şey bizim için olacağı varsa zaten olur ama eğer böyle bir durum olup benden gizlediyse bu vebal benim küçük bebeğim var ve diğer insanlara da bulaştırabilirim farkında olmadan.Zaten dr gitme amacım erken önlem alıp başka insanlara bulaştırmamak doktor hassasiyetim için teşekkür etti.Eğer bulaş olduysa zaten şu an belirtilerin çıkması için çok erken.Kızlar dua edin öyle bir durum olmasın çünkü önümüzde düğünler vs var yakın zamanda.Dualarınızı bekliyorum.Bu arada uyuz salgını gerçekten bizi endişelendiriyor dedi doktor ama dediğim gibi uyuz böceği öyle zıplayan koşan bir böcek değil.15-20 dk uyuz olan kişiyle yakın temasta olmanız gerekiyor.Umarım kimse yakalanmaz,yakalananlara da acil şifalar diliyorum 🙏