Asel_0803 Bende meme reddi yaşadım. Bebeğimi 23 günlükken memeye döndürdüm ve o gün mamayı bıraktık. Size kendi yöntemlerimden bahsedeyim umarım faydalı olur.
Göğüs ucumu sütle ıslatıp yumuşattım, ( sebebi meme ucunun kuruyken sert olması ve ıslakken süt kokup bebeğe cazip gelmesini sağlamak)
İyice acıkmasını bekledim, ne kadar ağlarsa ağlasın mama vermedim. O günden önceki 2 gün biberon yerine kaşık biberon, enjektör ve çay kaşığıyla beslemeye çalıştım amacım biberonu unutturmaktı ama olmadı. Bebeğim onlarla beslenmeyi reddetti. Benim ilk denememde göğsümü tutmadı, aşırı ağlıyordu. Aç olmasına rağmen emmedi. Yıkadık, halsizleşip mayışırsa emer diye düşündük. Haklı çıktık, yıkandıktan sonra 1 saat emzirdim, ilk kez bu kadar uzun emdi. Çok açtı, yorgun düştü. Emzirip uyuttum, uyandığında tekrar emmek istemedi. Yine göğüs ucumu ıslattım ve ayağa kalkıp pışpışlayarak emzirdim. O şekilde tuttu göğsümü. Benim sütüm azdı ve bebeğim dolmadığı için gece uykusuna geçerken bi ölçü mama verdim o akşam. Sizin sütünüz yeterliyse vermeyin. İnşallah memeye döndürür mamayı bırakırsınız. Pes etmeyin sonuna kadar mücadele edin. Başaracaksınız. 🤗