Duuyguu Herkese günaydın, benim için gün biraz zor başladı🙄 kızlar ya emzirirken meme ucu acımaya başladı bi baktım ki beyaz ucu. Bende yara oldu ondan acıyo sanıyodum😒 bu durumu yaşayan var mı çok zor emziriyorum nolur bi çözüm önerin
Kaganalis Duuyguu sut kabarcigida olabilir. Tikanmis bir kanal ucu. Sut incisi sut kabarcigi yada blep diye nette arastirabililirsniz. Hemen gecmeyebilir oncelikle ama geçici oldugunu bilin. Emzirmeden once ilik suyla gogse masaj yapin. Epsom( ingiliz tuzu) 3czaneden alin. 1 kasik tuzla 1 bardak ilik suyu karistiirin. Pamukla suya banip goguz ucunuza hafif masaj yapin. Sonra tekrar gogsunuze masaj yapın bebegi enzirin. Bebek gogsunuzu tam kavrasin. Butun kahverenhi bolgeyi yada cocugunu agzina almasini saglayin. Emzirme bitince( sut bosalinca obur gogse gecin cok uzun sure atiyorum uyutmak icin emzik gibj vermeyin. Vereceksenizde diger gigsu verin) Tekrar epsom tuzu ile masaj ucuna ve 1 dakka falan elinizle sagim yapin. Sonra yikayip temizleyin. Sutunuzu ya da lanolin icerikli bir kremi( lansinoh iyidir) gogsunuze surun. Acik birakin yada varsa gumus kapaginizj yada kalkan takin. Bu işlemlere devam ederken. Beyazlik cikacak gibiyse tinagininizn ucuyla alin. Ama degilse ve qciyorsa hic ellemeyin. Zamanla ya gececek yada kendisi kopacak hale gelecektir. Ince bir zar seklinde de olabilir. Yine ayni sekilde soyulacak sekildeyse soyun birakc gun sonra. Degilse aciyorsa ellemeyin. Biraz uzun surebilir surec. Dikkatli olun. Tikanikliga sebep olursa mastite kdr goturyor lanet birsey. Eger pamukcuksa cok bilgim yok.
Nilay15 Duuyguu bebeğinizin azında pamukçuk var mı size geçmiş olabilir geçen hafta benim bebekte vardı bana geçti uçları beyazladı da eğer öyleyse hem bebeğinizin hem kendi göğsünüzü karbonatlı su ile temizleyin krem sürüm göğsünüze
Duuyguu Kaganalis süt kabarcığı gibi durmuyo ağızda aft çıkar ya biraz ona benziyo, dediğiniz gibi lansinoh sürdüm ama o biraz rahatlattı sanki acısı bir nebze de olsa azaldı. Yine de diğer dediklerinizi uygulamaya çalışıcam çok teşekkür ederim baya açıklayıcı yazmışsınız. Bebeğimin ağzında pamukçuk yok bu arada.