PelinleGunler Kızlar bebeğim doğuştan kafasının bir tarafı daha düz. Anne karnı pozisyonundan kaynaklanıyormuş. Kafa merkezinde ölçüm yaptırdık. Kask gerekli diyorlar. Kullanan var mı? Ya da düz kafa sorunu yaşayıp sonradan düzelen var mı?
PelinleGunler salakmisincemilee evet gittim acilen kask takılması gerektiğini söylediler. Daha sonra içimiz rahat etmedi. Normal bir beyin ve sinir cerrahına gittik. Beyin gelişimde sorun olmayacağını şekil olarakta toparlayacağını söyledi ve bizi çocuk beyin cerrahisine yönlendirdi. O doktorada gittik. Muayene etti çok elzem bir durum yok ancak içiniz rahat etsin 3 boyutlu tomografi çektirelim dedi. Bayram sonra tomografi çekilecek. Duruma göre hareket edeceğiz. Bebeğimizin ön kısmındaki çukurluk bayağı kapandı. Sadece arka tarafta hafif bir düzlük var. Gittiğimiz kask Merkezi Craniohealth kask merkeziydi.
salakmisincemilee PelinleGunler bizde haftaya beyin cerrahi bölümüne gideceğiz nasıl düzeldi peki yatış pozisyonunu değiştirdiniz mi ne kadar uğraşsam da hep aynı yöne yatmak istiyor kaç aylık bebeğiniz biz 4 aylığız
PelinleGunler salakmisincemilee bizimde 4. Ayımız bitmek üzere. Kıyafetlerini değiştirirken altını alırken hep çevirdim hem yan dönmesini desteklemiş oldum emeklemek üzere artık çok rahat düz kafa yastığı aldım. Babyjemde kullandık ama hiç bir işe yaramaz hiç almayım. Yastıklar mutlaka kafasının altından kayıyor. Kendime göre yöntem buldum. Alta çarşafını seriyorum üstüne kafa yastığını kafa yastığının üzerine müslin örtü serdim ve basını rahatsiz etmeyecek gibi don lastiği taktım kafa arkasından yastık kaymasın diye. Uyurken sürekli yatışını değiştirin bizim kafanın bir tarafında düzlük var diğer yöne hep çevirmeye çalıştım
salakmisincemilee PelinleGunler ben de çevirmeye çalışıyorum kafa yastığı ilk günden beri var ama hiçbir faydası olmadı çok sinirleniyor derin uykuda olsa bile uyanıyor çok inatçı yan yatırma yastığı falan da denedim ama çok hareketli içinden kaydırıyo kendini
PelinleGunler salakmisincemilee bizede gittiğimiz beyin cerrahi küçük çocuğa nasıl takacaksınız kaskı tutmaz kafasında dedi o yüzden bir arayışa girdik
[silindi] PelinleGunler oğlum 3 aylıkken taktık ksk tam 3 ay kullandı düz kafa değil kafa uzama kemik cıkıntıaı sorunu vardı beyin cerrahı taktırdı ve hc ama hc rahatsız olmadı kasktan.
PelinleGunler [silindi] bizimde tomografi sonucuna göre tam değerlendirmesi olacak. Bakalım sonuç ne olursa çocuklarımızın sağlığı için