Cansuukoosee Anneler bugun sağlık ocağına gittik aşısı için 9 kilo birtane hemşire var kilosu baya az ortalamanın altı dedi canımı sıktı çocuk bize iyi geliyor öyle deyince şaşırdık hastanede kan testş yaptırın dedi omu abarttı yaptırmalımıym ?
Dedimolabilir Cansuukoosee 1 yasinda yabi 14 aylik 10 kilo bu ara hic almiyor kilo yemesi normal suan duzeni oturttuk ama bence normal zaten kizlar erkeklere gore daha az kilosu oluyor mesela. Ve asiri hareketten de kilo alimi olmuyor mesela kizim hep kilolu bebekti 1 yasa girdi boya gitti bazi insanlar dusuncesiz davraniyor .
Yagizmomss Cansuukoosee bir yazıda okumuştum 6.ay doğum kilosunun 2katı 1yaşımfa ise doğum kilosunun 3 katı olması sağlıklıymış tabi doktorunuzun ne dediği ve persentil tablosuda var
EB1661 Cansuukoosee bebim bebeğim ilk 3600 dogmuştu 10 ayına kadar çok hızlı kilo aldı 10 kilo olmustu 10 qydan beri şuan 14 aylık daha yeni 11 olmuş çok hareketli azı dişleri arka arkaya geldi yemek düzeni şaştı falan ama ebemiz gayet normal çünkü 11 12 aydan sonra ilo alımı yavaşlar 1 yaştan sonra aylık en fazla 300 gr ala bilirler demişti böyle yapıp telaşa kaptırmasınlar sizi bir sorun yoktur iştahsızlığı yoksa yada halsizliği korkmayın
Cansuukoosee Dedimolabilir evet evet bizimde ilk aylarda baya tombişti şimdi büyüdükçe gitti boya bizde çok hareketliyiz bir dk oturmuyor 😢 sağlıklı olsunlarda bazıları evet çok düşüncesiz
Glsn7581 Cansuukoosee her postun altına yazıyorum presentil tablosu hesaplama var muhakkak ona bakıp hesaplama yapın böyle herkesin lafını aldanmayın. Benim bebeğim prezentil tablosuna göre gayet iyi bana da mama mı veriyorsun ek olarak diyorlar 🤦🏻♀️
Egehan123 Cansuukoosee bizimde öyle bir yaşa 1 hafta var geçen hafta 9150 gr çıktı kg aşırı hareketli yürüyor 1 sn durmuyor 9 ayından beri 2780 gr doğdu bence gayet iyi ama doktor kg zayıf dedi ama bu bir sene içinde hiç hasta olmadı daha ne olsun ki çok takılmamak gerek
Cansuukoosee Egehan123 evet bizimkide yürümüyor ama çook çok hareketli bu ara baya huzursuz ağzının suyuda çok akıyor büyük ihtimale dişlerden uykusu bile şaştı inşallah düzelir 🥲
Durukusunannesii Cansuukoosee hemşire abartmış kusura bakmayın ama benim kızımda 9 buçuk kiloydu ozaman doktorumuz kilosu normal dedi . Ortalamanın baya altında falan değil zaten persentilden bakarsanız görürsünüz.
Alabilgic3434 Cansuukoosee kilosu kaç kilo doğduğuna göre değişir bizimki 12 aylıkken 10.300 gr di 79 cm di bir sıkıntısı yoksa bence gerek yok ama eğer bütün kontroller sağlık ocağında olduysa 6 ay da bir çocuk doktoruna götürebilirsiniz bence biz 9 aylıkken kan verdik 1 yaşında istemedi 1.5 yaşıjda alırız sürekli kan almayalım dedi çocuk doktorumuz benim oğlum 2 aylıkken ameliyat olduğu için ben çocuk doktoruna mecburi götürme gereği duyuyorum tatmin olmak için