egekusummm Kanda ve deride alerjiye bakıldı mı acaba? Benim bebeğimde de kakada kan, kolik sancıları, huzursuzluk vb. Belirtiler olunca süt ürünleri diyetine girdim. Kanda ve deride alerjiye bakıldı ama alerji çıkmadı ikisinde de. Proktokolit teşhisi kondu. Yani kanda ve deride alerji çıkmamasına rağmen kakada kan varsa, süt ürünleri diyeti yapıyorsunuz. Bebeğimin rahatması diyete başladıktan 3-4 hafta sonrayı buldu. Ne kadar diyet yaparsam yapayım kakada kan hep oldu. Sadece kaçak yaptığımda yani bilmeden süt ürünü içeren bir besin tükettiğimde kakada kan arttı. Az miktarda gelen kana doktorum takılmamam gerektiğini söyledi. Huzursuzluk bittiyse ve kanda artış yoksa nokta kanları pek umursamıyorlar.
Biliyorum süt ürünü diyeti yapmak çok zor. Ki ben bi ara saçma sapan başka gıdaları da kesmiştim. Kanın hemen kaybolmasını beklemeyin, ki bazen bizimki gibi hiç kaybolmayabiliyor. Ama bebeğimdeki o kolik ağlamalar geçti ve bunun için bile değer dedim inanın. Bu alerjinin ilacı ek gıda deniyor. Ben diyete başladığımda bebeğim 2,5 aylıktı ve ek gıdaya gelmesine daha çoook var gibi geliyordu. Şimdi 6 ay olduk neredeyse ve bir şekilde zaman geçiyor. Tadımlara başladık, şimdiden kanda azalma oldu sanki. Bazen hiç görmediğim bile oluyor. Kan tamamen kesilince ve ek gıdada 4. Haftaya gelince ufak ufak süt ürünü diyetimi de açmayı planlıyorum.
Size önerim kakada kan varsa öncelikle sadece süt ürünü diyeti yapın. Kan kesilmiyor diye başka gıdaları hemen yasaklamayın kendinize. 3 -4 hafta kadar sonra bebeğinizde rahatlama ve kanda azalma ( kimilerinde kan kayboluyormuş hatta) oluyor. Sabredin bi bakın. Halen artarak devam ediyorsa kan , alerji doktorunuz sizi yönlendirecektir zaten. Osteocare kalsiyum ilacı kullanıyorum ben siz de takviye almayı ihmal etmeyin. Sabredin, geçecek inşallah. Diyetle birlikte dışarıda yemek yiyemez, sosyalleşemez oluyor insan. Ama yeni beslenme düzenine de alışıyorsun bir şekilde. Ben acıktığımda yiyebilecek yemeğim ve atıştırmalığım olmasına dikkat ettim bi de. Evde kendim yaptım hep ya da eşim pişirdi sağ olsun. Diyet yaparken önemli oluyor. Çok geçmiş olsun❤️🙏