Uguralp Arkadaslar oğlum 5ay 10guluk bu ay kontrolumuzde bebegim hic kilo almamis gecen ayla ayni kiloda doktorumuz ek gıda ya baslayalim dedi 3 gundur elma deniyoruz siz neler yaptiniz nasil ilerlediniz merak ediyorum aslinda 2. Bebegim ama kizim 7 yasinda unutmusum galiba😂 bu ay sadece tadim yaparsak yine kilo alamayacak galiba deneyimlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim
hankardeslerr Uguralp Benim oğlumda kilo almamıştı boy atmamıştı doktor yoğurt meyve suyu meyve püresi ver dedi. Ama henüz yoğurt ve elmadan başka birşey veremedim kabız oldu çok zor bir haftaydı bizim içinde 🤦♀️
Halimea Uguralp cnm benim ilk sebzeden başlasaydınız kabak ,havuç , patates ,muz ,elma ,armut aklıma gelen urunleri yazdım .
deno1 Uguralp bende yeni başladım muz havuçla başladım alerjik bebek rekasiyon gösteriyor hemen vücudunda napacam şaşırdım kaldım
Ssay Uguralp bizde 5 ay 18 gün tadım aşamasındayız bi hafta hergün farklı şeyler tattırdım sebze olarak 3 gün kuralına uymadım şmdide sabah muhallebi içine lor pynir koyup veriyorum akşamüstüde sebze 6 ayı doldursun çorbaya ve yumurtaya başlicam
Uguralp hankardeslerr normalde ilk sebzelerle baslaniyor diye biliyorum ama doktorumuz meyve ile baslayin dedi bende şaşırdım ne yapacagimi
Halime0638 hankardeslerr benim bebeğim daha cok küçük ama 4 ay bitince yani 5.ayin başında baslayamayi düşünüyorum yogurt ile size kabiz yapan neydi acaba
hankardeslerr Uguralp Evet bende şaşırdım dün havuç verdim yemedi böğürdü sürekli yoğurt yiyiyor sadece elma daha 1 defa verdim bugün vercem inşallah
hankardeslerr Nursena0606 Sanırım ben olayı çözdüm 🙃 kan damlası varya onu 2 gün vermedim düzene girdi. Ondan sonra verdim yine kabız oldu. Şuan vermiyorum malesef
Nursena0606 Uguralp önce sebzelerden başlarsanız daha verimli olur. Tatlıya alışırsa sebzeleri yemek istemeyebilir. Balkabağı, brokoli, Havuç, patates, avokado, yoğurt sonra muz, elma, armut şeklinde.
hankardeslerr Halime0638 Canım sorunu buldum bende kan damlası kabız yapıyormuş, 2 gün vermedim düzeldi ertesi günü verdm kabız oldu. Şuan vermiyorum malesef, çok kötü oldu çünkü o zamanlar
Ssay Uguralp bir çay bardağı suya 2 tatlı kaşığı bebek irmiği ekledim kaynadıktan sonrada 2 dkka daha karıştırdım soğuttum kıvamı ouding gibi oluyor içine bebe bisküvisi ve lor peynir koydum . Meyvede koyabilrsiniz çeşitlendirebilrsnz . Aynısını yulaf unuyla da yaptım .
Nursena0606 hankardeslerr Kan damlasının kabız yapması normal. Onu vermeyerek değil devam ederek düzene girmesini sağlayın. Demir damlası daha önemli. Birde hangi damlayı kullanıyorsunuz?
Defneninannesiiiiii hankardeslerr canım aynı durumu yaşadık ve damladan dolayı olduğunu farkettim ama damla çok önemli zeytinyağı destegi veriyorum damlayi sabaha yakın saatlerde verip öğleden sonra zeytinyağı ve su verince çözüm oldu belki sende de ise yarar