Hemsireannis Kızlar malum ev fiyatları her geçen gün artıyor ben ev alsam da oturamayacagım tayinciyiz devamlı ama sonuçta yatırımlık olur. Bu arada temmuz gibi iznim bitiyo işe döneceğim. Allah’a şükür de öyle kredi borcum filan yok. Bizim 250 300 bin civarı bı arabamiz 150 bin de altım var evler şuan alacağım yerde 600 bin filan 150 de kredi çeksem bı evim olacak ama elde avucta bişey kalmayacak araba da gidecek kredi de her ay 3500 ödenecek sonuçta eşimle ikimiz calistigimiz için iki üç yıla tekrar araba alabiliriz diye düşünüyorum hiç değilse aldığım evi kiraya veririm kendi kiramı karşılar ama kararsızım siz olsanız ne yaparsınız bekledikçe hiç alamayiz diye de korkuyorum
Abf Hemsireannis arabayı satmayın, daha fazla kredi çekin, enflasyon arttığı için maaşlara artacak kredi taksidi bir kaç yıl sonra düşük kalacak maaşınıza göre, araba fiyatları da hergun artıyor, bir daha almanız zor
Ayssss1 Hemsireannis 200 bib kadar birikimin var ev almayi dusunuyoruz baktiginiz evler o fiyatlarda ustune kredi cekicem birimizin maasi krediye gitsin diyorum cunku gun gectikce artiyor hersey
Honki_Ponki Hemsireannis bulundugun şehir beresi kız hemen oraya geliyim valla daha iki hafta olmadı ev alalı 1milyon saydık 3+1 eve burda evler pahalı en ucuzu 7.8 yüz onlarda 2 +1 olanlar kocaeli çok pahalı valla ☹️
Hemsireannis Abf evet ama bu sefer resmen 500 bin kredi çekmem lazım ödemesi 900 bini filan buluyor bide kaç yıl öderim onu Allah bilir şuan eşim krediyi sadece kendi ödeyebilir maaşıyla bende işe girince temmuz gibi kendi maaşıma araba alsak diye düşündüm ama.herkes oturmayacaginiz evi almayın diyor bu mantıkla da ben hiç ev alamayacağım işin içinden çıkamadım ay 😀
defnes32 Abf ama krediyi ne kadar çok çekerse o kadar çok geri öder ama arabayı satıp daha düşük modelli araba alabilirler arabaszda olmuyor
Hemsireannis Honki_Ponki Kayseri canım 😀 orda yaşamıyorum ama memleketimden alayım dedim evet batıya doğru daha kötü fiyatlar
Hemsireannis Eomeoni ya bu sefer çok kredi çekmekten korkuyorum ve benim eşim borçtan çok korkan birisi 😀 hani çeksek bile 3 5 yılda bitecek kredi istiyor onu da zorumla çekecek yani
Ayssss1 Hemsireannis yani ben arabami satmadan krediye yuklenmeyi dusunuyorum eger oyle yapma sansiniz varsa oyle yapin araba almakta kolay degil ben 6.500 tl maas aliyorum krediye yuklensem aylik kredi odemem 5800 olacak ama diyoryn ki birimizin maasi gitsin krediye ayagimzi yorganimiza gore uzatiriz
Eomeoni Hemsireannis valla benim eşim tarafı faizden korkar ben düğün takılarımı peşinat yapıp aldım evi kira öder gibi kredi ödüyorum eşimin ailesi kirada sanıyor hala🙈
Rabia4646 Hemsireannis benim eşimde borçtan çok korkar ama şimdi iyiki almışız diyor 440 almıştım şuan 650 evimiz
Tugcecakir Hemsireannis faiz oranları düşmez aksine çıkar. O yüzden daha fazla kredi çekmeyin derin. Kesinlikle ev alın. 150 bin yerine 160-170 bin çekin kenarda 10-20 bin paranız olsun her ihtimale karşı kafanızda rahat olur.
Hemsireannis Tugcecakir fazla çektikçe ödeme yılı artacak bu sefer devamlı bı borç batağında hissedeceğim kendimi ve ne kadar çok çeksem faiz de o kadar artacak o yüzden arabayı gözden çıkarsam diyorum
Rabia4646 Biz de 3 ay önce ev aldık arabamızı satmayı dusunuyorduk ama iyiki satmamisiz 3 ay önce 180 e satacagimiz araba şuan 250 280 arası gidiyor. Krediyi çok çektik.kredi hep aynı oluyor maaşlar artıyor. Arabada yatırım satmamanizi tavsiye ederim. Biz 230 çektik 300 ödeyeceğiz aylık 7100 ödememiz var. eşimde bende ikimizde çalıştığımiz için bir şekilde ödeniyor. Ben şuan ucretsizdeyim 4 ay biraz sikisacagiz ama sonra ben başlayınca rahatlariz
Hemsireannis Rabia4646 ya söyle aslında bende arabamı 140 a aldım şuan ,250 300 ama satmazsam ödeyeceğim ve çekeceğim kredi çok artacak eşim tek ben öderim 150 bin cekersek dedi bende temmuzda ücretsizden ayrılınca araba için çekip alayım dedim 😀 ama işin içinden çıkamıyorum açıkçası
Tugcecakir Hemsireannis arabayı zaten gözden çıkartın zaten ben zaten herşey gidicek dediğiniz için 10-20 bin fazla çekin dedim kenarda paranız olmuş olur kafanız rahat olur diye. Çünkü ev fiyatları artıyor inanın faizlerde artıyor şuan alabilme imkanınız varsa alın. Aldığınız evide kiraya verirsiniz ordanda bir kira geliri olur zaten şu türkiye ekonomsinde kiralarda az değil zaten