Keremcanannesi benim kızım 21 aylık 15.ayda tek uykuya düştüğünden beri sabah 8 de kalkar suyunu içer, kahvaltı hazırlanana kadar oyun oynar, salatalığı çok seviyor, salatalığını yer.9da kahvaltıya otururuz, kahvaltımızı hep beraber yaparız. Ara öğün vermem. Saat 12- 12.30 öğle yemeği saati gelir ve beraber yeriz. Yemeğini kendi yiyor. Saat 14-15 arası uyanır ve 1 elma veririm. 1 de ya portakal yada mandalina veririm ara öğün olarak.Bazen de poğaça veriyorum değişiyor.Akşam yemeğini yesin diye fazla birşey vermiyorum çünkü akşam yemeği yemiyor bu defada. Akşam da 6 yada 6.30 civarı akşam yemeğimizi yeriz hep beraber ve günü kapatırız. Tam 12 aylıkken bıraktım mama vermeyi. Ek gıdaya başladığımdan beri de hiçbir yemeği yada malzemeyi bulamaç yapıp yada karıştırıp vermedim. Her yemeği tabağına ayrı ayrı koydum ve ne olduğunu söyledim. Bana göre doğru olan bu. Onun da damak tadı olsun, seçimleri olsun ve isteklerini söylemesi için teşvik ettim. Hala da öyledir. Bitti dediği an kaldırırım sofradan. Genelde de hepmizin yemeği bitmiş olur zaten ve kalkarız. Her evin dinamiği ve yaşam koşulları farklıdır. Ama bence doğru olan her öğünü bilmesi, aile sofrasında hep beraber olmak, o birlikteliği hissetmesi, yediklerinin ne olduğunu bilmesi, istediğini yiyebilmesi, istemediğinde hayır diyebilmesi, yeni birşey koyduğumda tadına bakması gibi gibi. Benim doğrum bunlar.