HilallC bu durum hem pandemi, hem yaş küçüklüğü hem de mizaçtan kaynaklanıyor. Muhtemelen çocugunuz çekingen olacak. Kızım 32 aylık, 22 aylıktan beri haftada 3 gün ebeveynli oyun grubuna gitmemize rağmen hala oradaki diğer çocuklarla veya öğretmenleriyle mesafelidir. İlk başladıgımız zamanı anlatmıyorum bile bacagıma yapışıyordu. Bir de bu yaşlar birbirleriyle pek oynamaz aklınızda olsun. 3-4 yaştan sonra beraber oynarlar. Bu yaşlar büyük çocuk sever. Yönlendirilmeyi, büyükten bir şeyler öğrenmeyi severler.
Etrafına bakıyor oynamıyor demişsiniz bu da tam olarak kızım. 10 dk etrafa bakar önce. Oyun grubu müdürü bu durum için “sevdiğimiz bir şey, önce etrafı inceliyor, algıları gayet açık, tehlikenin nereden gelebileceğini, neresinin güvenli oldugunu, kimin ne yaptıgını inceliyor” demişti. Beni rahatlatmak için mi söyledi bilmiyorum ama kızım farklı bir ortama girince hep etrafı inceler. Oyun grubuna yeni bir veli gelsin onu inceler. Konuşması da 25 aylıktan sonra başladı. Bir başladılar mı çok hızlı ilerliyorlar merak etmeyin