marimon Arkadaşlar kızım mart 19’da 21 ayını dolduruyor hayvanları taklit etme anne baba anneanne dede deme parmaklarını ayaklarını yanaklarını ve diğer yüzündeki tüm organları gösterebilme var. Kapatırken kapattı açarken açtı der. Araba havuç patates pazartesi üzüm elma ve bir kaç kelimesi daha var. Arabayı getir deyince getirir. Ama hala adını bildiği bir şeyi isterken bile parmağıyla gösterip ıhh diyor inatla anneciğim ne istiyorsun diyorum su demek yerine hüüüp yapıyor. Bir de cümle kurmuyor fakat bir şey anlatmak için karşıma geçip anne diyor peşinden anlamsız harfler çıkarıyor ve anlamamı bekliyor mal gibi kalıyorum :) mesela anne gıbıdıkupidikbidik diyor yüzüme bakıyor cevap bekler gibi bir şey anlatıyor ama ben asla anlamıyorum doğal olarak.. umarım anlatabilmişimdir..
marimon marimon ayrıca sayıları benimle sayar karıştırsa da ve bazı harfleri de bilir ama cümle olarak 0
yokdahaneler marimon neredeyse kitap okuyacak sizinle oturup,bence gelişimi gayet iyi. 21 aylık bebekten çok mu beklentiye girmişsiniz? Çok fazla anlamlı kelimesi var zaten,zamanla onu da öğrenir.
Balkupum2505 marimon oglum 22 aylik toplasam 20 kelimesi var tüm soylenilenleri yapiyo komutlara yapiyo söyleyebildikleri dede baba mama meme gitti bitti bir mö mee miyav hav hav dediginiz gibi anlamsiz bir cok sey konusuyo ama anlamiyorum bende su istediginde duu der henüz anne bile demedi qgzi dolu biseyler söylemeye calisiyo ama kelime bi turlu cikmiyo agzindan ki sizinki gercekten cok iyi masallah
Annesinin_kuzusu00 marimon ya masallah benim kizim da nisanda 21 ayini doldurcak hic bisey demiyor.Hayvan sesleri falsn hala bisey yok bizde.Bay bay yspmsyi bile bilmiyot.Brnce zamana burakin.bi bakmissinizki konusuyor.
marimon Annesinin_kuzusu00 hepsi elbet konuşacak ben ona çok takılmıyorum ama bir şeyler anlatıp anlamamama üzülüyorum çocuk cevap bekliyor benden ama halbuki bir şey anlamıyorum :)
marimon Ctnnss sağolun Allah razı olsun ama ben pek çocuklu bir ortamda büyümedim kendim de tek çocuğum ablam abim falan da yok çocuklu o yüzden kızımın bu durumu normal mi yoksa ben mi takıyorum pek anlamadım o yüzden post açtım
marimon Minipekka benim gördüğüm tek çocuk kendi çocuğum etrafımda pek bebek olmadı bu zamana kadar şimdi de çok yok o yüzden kızım mı normal yoksa bende mi bir sıkıntı var bilemiyorum sağolun uyarınız için
marimon yokdahaneler sanırım dediğiniz gibi sağolun ben pek çocuklu bir ortamda büyümedim kendim de tek çocuğum ablam abim falan da yok çocuklu o yüzden kızımın bu durumu normal mi yoksa ben mi takıyorum pek anlamadım o yüzden post açtım
marimon Balkupum2505 sağolun hiç tv falan izliyor mu peki oğlunuz benim annem gelince açıyor maalesef sıkıldığı için
Balkupum2505 marimon gunde 1 saati gecmicek sekilde 15er dakika kadar izliyo malesef cok hareketli bas edemiyorm yemek bile yiyemiyorm bazen mecburen aciyorum ama kısa kısa
marimon Annebebissss benim annem sık sık gelip gidiyor ama tabii kendi akranı olsa çok daha iyi olur kayınvalideniz eltiniz falan da mı yok
File351047 marimon 27 aylık oğlum var cümle olarak anne gel, baba git, anne ver ve bu ne var sadece bir çok kelimeyi konuşamıyor daha ortalama 70 kadar kelimesi var. Konuşma geriliği var mı diye doktora gittik normal olduğunu söyledi
marimon File351047 70 kelime çok çok iyi gerçekten anne olarak ben çok evhamlıyım sanırım yine biraz abarttım ilk çocuğum bir de