Mamaanne Evde arka fonda tv sesi var. Ancak bebeğimi ekrana dönük oturtmuyorum. Ancak sesi bebeğimi olumsuz etkiler mi? Dikkatini çekmiyor zaten. 40 günlük bebeğim.
Ikrazumra19 Mamaanne 2 kizim var tv hep acikti surekli muzik acikti mesela hicbir sorun yasamadim sonucta karsisina oturup bakmiyorlar
Mavis34 Mamaanne bizler hep tv karşısında büyüdük hicde otizimli olmadık o yüzden öyle sesten felan birşey olacağını sanmam ama tabiki çocuğu oyalayayım diye tüm gün tv telefon karşısında oturtacak kadar rahat olmamak lazım
Merlinlin BabyYoda tvye radyasyon diyeceksek hiçbir şey kullanmamamız gerekir şu teknoloji çağında ne kullanmıyorsun mesela? Abartma istersen
ezgezg Mavis34 Mamaanne otizim doğuştan edinilen bit rahatsızlık. TV dil gelişimini izletirseniz evet olumsuz etkiler. O yüzden bu süreçte sürekli konuşun çocuğunuzla desteklersiniz dil gelişimini. Onu taklit edin nasıl eğlendiğini göreceksiniz agulama döneminde
Sevimliayicik Mamaanne izletirseniz yapar tabiki onun dışında televizyonun sesiyle otizm olan çocuk görmedim hic
Alaranaz Mamaanne tv izlemeyle otizm oluşmaz , otizm doğuştan olur bazı şeyler de bunu ortaya çıkarır. Yani tv izledi çocuğum otizm oldu diye bişey yok.Ama gelişim geriliği yapar
ezgezg Mamaanne sese alışması yönünden bende aynısını yapıyorum. Açmadığım zaman tv yi en ufak bir seste, tıkırtıda kıpırdanıp uyandırıyor kendini
memonunannesi Mamaanne doğduğunda ben de salonda baktım hep. O hiç ekran görmedi. Ancak evde bir ses oluyordu. Bir vakit geçiyordu. Büyüyünce başka odaya geçtik.
BabyYoda Merlinlin Halbuki size cevap verdiğimi hatırlamıyorum da neyse. ABARTIRIM. Bebeğimi de elimden geldiği kadar RADYASYONDAN korurum. Siz korumayın siz abartmayın tamam ?
Merlinlin BabyYoda Halbuki size cevap verdiğimi Her cevaba açık bir platformda bu cümleyi kuramazsın. Yazmış olmak için yazma.
Ervakts Mamaanne bende açıyorum sese alışsın diye annesi özellikle odada yoksam sesini çok açmadan açıp bırakıyorum bütün gün başlarda hiç ses yoktu evde yatak odasındaydık sonra baktım ki her sese uyanıyor şimdi gündüzleri oturma odasında hep açıyorum
MesNes Mamaanne sorun olmaz ama kısıtlamak daha iyi olur sizin sesiniz konuşmalarınız seçmesi güvende hissetmesi çok daha güzel olur