Merakettiklerim_ Merhaba, evde kapağı açılmamış pastörize sütüm vardı,cam şişedeydi ve 15 gün kadar dolapta durdu sanırım günlük sütmüş. Bozulduğunu anladım. Genelde böyle olunca lor peyniri yaparım. Bu sütten yaptığım lor peynirini bebeğime verebilir miyim ?
Asl90 Merakettiklerim_ vermeyin ne olur ne olmaz. Sütü kestirerek yaptığınız peynir lor olmuyor bu arada onu zaten bebeğinize hiç vermeyin direk süt vermiş olursunuz sütünde zararları artık çok net. Tabiki yinede bebeğiniz için en doğrusunu siz bilirsiniz
Seymagil Merakettiklerim_ bu soruyu sormanız dahi çok saçma olmuş kusura bakmayın ama bunu söylemekten kendimi alikoyamadim biz bozuk sütle kendimize bile yapıp yemiyoruz bebeğinize yedirebilmeyi nasıl düşündünüzki
Merakettiklerim_ Seymagil cidden kendinize yapmıyor musunuz? İsterseniz bir araştırın, defalarca kez yapıp yedik asla sorun olmuyor :) hatta bilmemenize şaşırdım :)
Seymagil Merakettiklerim_ kayinbabamin çiftliği var. Sütleri ondan alıyoruz ve bozulmasına fırsat vermeyip taze sütten yapıyoruz, bunu yazmak istedim aslında ama sorunun saçmalığından anlayamamışım. Tabiki biliyorum bozuk sütten yapılabildiğini:)
Merakettiklerim_ bikerem teşekkür ederim en azından diğer yorumlar gibi eleştiri yerine tavsiye verdiğiniz için :)
Merakettiklerim_ Asl90 teşekkür ediyorum, kendimiz yapıp yediğimiz bir şey ama bebek için tabiyki farklı oluyor çoğu şey . Yorumunuz için teşekkür ederim.
bikerem Merakettiklerim_ estağfirullah,soz konusu bebek olunca.risk yerine gucumuz paramiza yeter,Allah esirgesin
Merakettiklerim_ Seymagil afiyet olsun da bu bilgiyi istememiştim :D sadece aklıma takılan bir şeyi danıştım o kadar, teşekkürler
Belisinwonderland Merakettiklerim_ defalarca kez yapıp yemişsiniz. Kendinize yapın yiyin bence ama bebiş için bilmiyorum riske girmeye değer mi ? Sonuçta bizlerin ve onların bünyesi bir değil. Ben şahsen güvendiğim bir markanın zeytinyağlı organik lor peynirini veriyorum kızıma. Asla böyle bir risk alamam.
Merakettiklerim_ Belisinwonderland işte bende bunu soruyorum zaten :) bebekler bizden farklı acaba bir şey olur mu yoksa ben mi çok abartıyorum bunu bilemedim o yüzden sordum ama masallah millet çocuğunu zehirleyen anne moduna soktu beni :D burda bu kınayıcı tayfa olmasa her şey daha güzel olurdu :)
Belisinwonderland Merakettiklerim_ başlığı bozulan sütten diye açmasaydınız keşke, yanlış anlaşılmaya müsait olmuş ☺️
Seymagil Merakettiklerim_ siz benim bilip bilmediğimi sorguladığınız için mecburi bilgi paylaşımı olmuş çok takılmayın. Siz bozuk süt ile lor yapmaya devam size de afiyet olsun
Merakettiklerim_ Seymagil hey Allahım gece gece güldürdünüz kendinize burda milleti kınamak için uykusuz kalmaya değmez ama siz bilirsiniz , sağolun yine de :D
Seymagil Merakettiklerim_ milleti kınamak için uykusuz kaldığımı da nereden çıkardınız siz önce hakkında hiç birşey bilmediğiniz insanlara kaçıncı kez sanki biliyormuş gibi yorum yapmaktan vazgeçin. Lütfen bu yoruma da cevap vermeyin.