minnakannesii Bebeğim ne güzel elleri salık şekilde uyuyordu rahatsız etmiyordu kendini hiç öyle alışmıştı çünkü bazen kundak yapıyordum bazen yapmıyordum. Ama geçen gün kayınvalidem geldi kundaksız bebek mi olur diye hep kundak yaptı eli kolu sıcacık olurmuş daha iyi uyurmuş evet katılıyordum aslında ama ben sürekli yapmıyordum sürekli alışmasın diye 3 4 gün hep o şekilde yatınca şuan kundaksız uyuyamıyor eli kolu hareket edince hep uyanıyor bide ayağından hiç indirmedi sürekli salladı uyanıncaya kadar şimdi ben uyuyunca bırakıyorum hemen uyanıyor 😞 3 4 günde bütün düzenimiz kaçtı ya bu çocuklar ne çabuk alışıyor ben nasıl bıraktırıcam şimdi bunları
Nefesin-Annesi minnakannesii bizimki 5 ay 23 günlük kundakla uyuyorda ona uykunsaatini anlamadı için ışığı kapatıp tv ışığı açık olarak yanına yatıyordum oda emiyordu başınla oynuyordum başına seviyordum uykuya dalıyordu ona alıştı ses çıkarmıyoruz o uyuyana kadar sessüz ordamda ona sarıkarak uyuyor kızım
Bsraaakrs minnakannesii benimde bırakmam lazım nasıl bırakacağım bilmiyorum eli açık olduğunda direk emziğini çıkarıyor ağzından uyanıyor
Bibebisgordumsanki minnakannesii kundak için bir fikrim yok ama yavaş yavaş gevsetebilirsin gibi geliyor bana. Sallama işi sıkıntılı salla dur yontemini dene canim. 3 4 gune sallanmaya alistysa sallamamaya da alışır. Bu bebek duzeni ile ilgili annelerin isine karisan buyuklere sinir oluyorum ya
minnakannesii Baakpnr- geceleri de artık sallanmak istiyor durunca uyanıyor nasıl bırakıcaklar acaba bide 6 aylık oldu ilerde daha zor olucak bizim için 😞
Haffuse Sadece kollarini kundaklayavak srkilde sar, ve bi elini sebest birak… Ustte kakan,sicrarken kendini uyandiracak elini sabitle, digeri sebrst kalsin… Kac aylik bu arada?..
minnakannesii Haffuse 6 aylık. Sonra diğer eline mi geçmem gerekiyor yoksa bu elinin salık olduğuna alışınca diğerini de mi çıkarıyoruz
Haffuse minnakannesii yok sonra diger eline gecmene gerek yok…yavas yavas kundakladigin elini gevsek birak… alisacaktir insaAllah…
minnakannesii Nefesin-Annesi yaa maşallah ne güzel benim bebeğim ne yazıkki sadece geceleri emiyor gündüzleri kavga kıyamet emziremiyorum almıyor bi türlü ne kadar uykusu gelirse gelsin sallanmak istiyor 😭
Bsraaakrs minnakannesii aynen öyle tek kolu dışarıda yaptırıyorum bazen uyku arkadaşı aldm onu eline veriyorum bazen yatıyor öyle bazen atıyor hemen emziğe gidiyor eli bilmiyorum nasıl olacak hayırlısı olsun 😄
Goncc Canım bir an önce bıraktır biz 7 aya kadar kundak yaptık şimdi 9 aylık hala alışamadı 7 aya kadar mis gibi uyuyan çocuk şuan saat başı kalkıyor ne kadar erken bırakırsa o kadar iyi
minnakannesii Goncc bende öyle düşünüyorum ama işte bazen anneme kayınvalideme çocuğu bırakmak zorunda kalıyorum o kadar söylememe rağmen yapmayıp bide burun kıvırıyolar öyle çocuk mu büyür diye 🙄
minnakannesii Bibebisgordumsanki ayy valla bende çok sinir oluyorum en son bebeğini 25 30 sene önce büyütmüş sonra gelmiş biz eskiden böyle yapardık diye ahkam kesiyorlar bide seni beğenmiyorlar herkesin bir düzeni var ve bebekler hemen alışıveriyorlar
Ulkuverasmom minnakannesii neden sallıyorsunuz ki sallayınca uyumuyor çocuk bayılıyor bence başka bir yöntemle uyutun kundak da zaten 4 ay yapılıyo 4 aydan sonra kundaklanmıyor
minnakannesii Ulkuverasmom zaten kundak ve sallamaya bağımlı bir bebeğim yoktu kayınvalidem 3 4 gün bizde kaldı yapma dedikçe yaptı hemen alışıverdi bebeğim uzuun uzun sallamaya ve kundağa ben evde yalnızken yapmıyordum bi düzenimiz vardı beşiğinde yatardı falan ama onlar gelince biz eskiden şöööyle yapardık mis gibi büyüttük diyorlar ne söylersen söyle dinletemiyorsun