E-a-35 çok yeni başlamışsınız size tavsiyem eğer yıllarca yeme sorunu olan peşinden koşturmanız gereken bir çocuğunuz olsun istemiyorsun ısrar etmeyin. Zaten bebeklerde ek gıdaya 6. Ay da başlanır ama ilk 9-10 aya kadar tadım ayıdır doyum ayı değildir bu aylar. Bebek her zamanki gibi anne sütü veya mamayla beslenir ek gıda adı ustundevtam olarak ektir sadece tadını alsın diyedir. Siz onu koyduğunuzu mutlaka tatsın veya yattığını mutlaka çok yesin diye ısrar ederseniz tecrübeyle sabit söyleyebilirim ki gerçekten ek gıdanın ilk öğün olması gereken 1 yaş sonrası dönemde bebeğiniz hala reddetmeye devam edecek. Eger rahat olur basılsa bu cocuk bir ömür yemek yiyecek suanda zaten sütümle veya mamayla duyuyor Hunlar sadece alıştırma diyerek kendinizi rahatlatırsanız bebeniz de gün geçtikçe rahatlayacak ve zamanı geldiğinde siz vermeden gelip isteyecek isteyecek sizden. Nacizana tavsiyem. Aynı hatayı yaptım. Oğlum 1 yaşına kadar ağzına lokma sürmedi benim yüzümden cunku ek gıdaya başladığımdan beri hep zorladım. 1 yaşında psikologa gittim cocuk psikoloğuna, psikolog dedi ki çocukla ilgili değil sorun , sorun sizde dedi. Onlarda insan geliyor bu sebepten, tüm neden ek gıdaya yeni başlandığı dönemde çocuğa yapılan baskı çocuğu yemekten soğutuyor ve onar meselesine dönüştürüyor. Zorlanmayan bebeler yiyor zorlananlar yıllarca yemiyor dedi. Bıçak gibi kestim zorlamayı. Önüne koydum eliyle itti peki oğlum aç değilsin anlaşılan dedim kaldırdım sandalyesinden. Oğlum da şaşırdı. Bir sonraki öğün yıne oturttum hem kaşıkla teklif ettim hem önüne koydum yine itiraz etti, tmm oğlum sen bilirsin acıkınca yersin dedim kaldırdım sandalyesinden. Ve üçüncü öğüne mama sandalyesine oturttugumda gözümün içine bakıyordu resmen 😂 acaba yine itiraz ederse yine kaldırır mıyım yoksa ısrar mı ederim diye. Baktım dokunmuyor yemeğe, benim vermemi istermişim demiştim çok iyi hatırlıyorum. Cevap vermemişti. İstersen yemek istemiyorsan kalkabiliriz sandalyenden demiştim. Hayır gibi hareket yapıp oturmak istediğini belli etmişti ve kaşığı göstermişti sek ver diye . Ben ağlamamak için zor tutmuştum kendimi. O günden sonra bir kez olsun zorlamadım. Çoğu zaman ıturttugumda yedi, bazı zamanlar yemek istemedi peki sen bilirsin deyip kaldırdım . Bir sonraki öğün daha çok yedi p zamanlarda. Suan 25 aylık. Hala mutlaka her öğün oturturum ve yüzde doksan yer. Eger arada avut cubur vermediysem( ağır cubur yiyince ya çok az yer ya yemez bu da normal) . Diyeceğim şu ki yolunuz psikologa düşmek zorunda kalmadan yolun başındayken alın önleminizi. Şunu düşünün; her canlı iç güdüsel olarak karnını doyurmak ister. Tek yapmamız gereken istedikleri zamana ve miktara saygı duymamız ve işi inatlaşmakta götürmememiz. Bu arada oglykun gelişimi gayet yerinde şuan . 1 yaş öncesi benim zorladığım dönenlerde hep gerideydi. Umarım tüm anneler okur da faydası olur diye uzun uzun yazdım 🤗