Sedaekrem
Eğer bebeğinizin uykularından mutlu değilseniz, yani genel olarak huzursunuz iseniz ve bebeğiniz de uykusunu alamıyor ve huysuz ise elbette uyku eğitimi vermeye karar verebilirsiniz. Benim ilk 5 ay psikolojim bozuktu. Bebeğimi sallayarak uyutuyordum. 5 aylık olduğunda bebeğime uyku eğitimi verdim ve huzura erdim. Uyku eğitimi güvenli bağlanmayı bozar safsatalarina da asla inanmayın. Benim kızımla aramızdaki bağ tamamıyla güvenli hiçbir şekilde zarar da görmedi. Ha FERBER YÖNTEMI nde olduğu gibi bebeği odada bir başına bırakıp ağlamaya terkederseniz elbette bebeğin size olan güveni kırılır. Ama genel olarak uyku eğitimde bebek yalnız bırakılmaz, anne bebeği uyuyana kadar onun yanındadir. Kızım şu anda 10-11 saat gece uykusu çekiyor. Gündüz de 2-2.5 saat uyuyor. Uykusunu güzel aldığı için algısı çok açık bir bebek. Herseye inanılmaz bir merakı var. Çooook akılli bi bıdık. Bunların hepsi zamanında uyku eğitimi aldığı için. Yani demem o ki uyku eğitimi candır aksini savunanlar boş yapmasin.