Kbryyy 4,5 aylığız doktorumuz hem süt hem mama gittiğimiz için başlattı. Pürelere 6 aydan sonra başlayın dedi. Siz bebişlerinize ilk hangi besinleri verdiniz ?
kuzey-21 Kbryyy çorba türleri verdi benm arkadaşım önce 3 gün kuralı ile tadım yaptırdı daha sonra az az çorba verdi 4 aylıkken başlamıştı.
42Eylul07 Kbryyy 5 aylikken basladik bizde 3 gun kurali ile ilk yogurt sonra sebzeler patlican haruc tum sebzeler olabilirmis simdi tarhana da veriyorum cok seviyor kizim🥰
Deletedmom_5 Kbryyy Benim oğlumda 4 ay 10 günlük. 3 gün yoğurt verdim doktor yarım çay bardağı kendi mayaladığın yoğurtdan verebilirsin dedi. Bugün patates püresi verdim. Patatesi haşladım içine 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koydum birazda sulandırdım yedirdim. 3 günde patates vercem sonra havuç bal kabağı yeşil kabak sonra yavaş yavaş çorbalara geçicem.
Rezenecayi Kbryyy sadece önemsesiğim bir şey var bu konuda araştırabilirsiniz. Bebekler geçirgen bağırsak ile doğdukları için et suyu ya da ilikli kemik suyu bunu tamir eder. Sebzeleri bu suda haşlamanın çok faydalı olduğu ve ilk sebzelerin nişastasız sebzelerden (havuç soğan brokoli karnıbahar pırasa) olması gerektiği