NagihaninOykusu Kizlar kızım 24 aylik anne baba dede anneanneden öteye gecemedik kelimeleri çok çok az sizlerin bebeklerini konuşturmak için yaptığınız şeyler var mıdır? Önerilere fikirlere desteğe ihtiyacım var 😥 Kulaklarda problem yok duyuyor anlıyor birşey istediğimde getiriyor götürüyor ama konuşmuyor 🤦
3MelekAnnesi3 NagihaninOykusu her cocuk bir değil Demek ki geç konusacak cnm acele etme sonuc olarak kelimeleri var daha sık kitpa oku daha sık sohbet et resimleri anlat sen bunları yap gerisi bebegine kalmıs durum
daiysdiuy NagihaninOykusu bol bol kitap okumak, yaptıgınız herseyı anlatmak birde izliyor ise tvyi azaltmak. birden konusmaya baslayacak da olabılır
Busrazehra NagihaninOykusu biz sürekli ama sürekli şarkı söyleyerek ilerlettik ama gözünün içine baka baka sürekli dil hareketleri olucak şekilde yavaş ritimli şarkılar kitap okudum sürekli 3 yaşından sonra konuşmaya başladı benim oğlum ki evde abi olmasına rağmen epey geç konuştu
Nil2736 NagihaninOykusu çocuktan çocuga deişior. Benim oğlumda 2.5dan sonra açıldı. Aniden başladı. Herşei meğer beynine Yazmş. Ben çok kitap okurum dergi okurum gazete okurum. Eğer çizgifilm gibi bişe izlivekse çizgifilm gb olmayan msela nail baba var okan abi var süpriz kutusu var. Bu tarz şeyler izler. Şarkı çok söylerim. Bence merak etme. Bi arkadaşım var oğlu 3 yaşında anne babadan öteye geçmio konuşması. Takılma bence.
NagihaninOykusu 3MelekAnnesi3 herşeyi bu bu bu diye soruyor sıkılmadan bıkmadan söylemeye çalışıyorum ama ekstra bişey yapabilir miyim acaba
Ryhangkce Şarkı söyle, kitap oku, yemek yaparken bile her aşamasını bebeğine anlat canm benim kızım 19 aylık sürekli herşeyi anlatıyorm kendi kendine oda konuşuyor anlatmaya çalışıyor
Edanut Canım benim kardeşim 3yasinda ve daha yeni cümle kurmaya başladı birden bire konuşmaya başladı iki yaşındayken oda anne baba dışına çıkmıyordu hercocuk bir değil bir bakmışsın konuşmaya baslamis
Keremtugra NagihaninOykusu maalesef bizimde ole oğlum 2 bucuk yasinda anne baba mama top kedi falan bunlarin disina cikamadik cok üzülüyorum surekli konuşuyorum herseyi anliyo cok akıllı ama dili çözülmedi bi turlu
NagihaninOykusu petitehatunn hayır henüz götürmedim çünkü beni anlıyor dediğim her şeyi yapıyor ama götürmeyi de düşünüyorum kardeşi oldu 15 günlük daha bakalım biraz toparlanayim inşallah o zamana konuşur
Hb123456 NagihaninOykusu tam 24 aylığız baba ve mamadan başka konuşmuyor bugün aşısı vardı hemşireye sordum konuşur dedi herseyi anlıyor ama konuşma yok geç konuşacaklar demekki 😂😂
Ekim19 Aydan sonra acilmaya basladi 28 aylık şimdi cümle kuruyor , merak etmeyin açılıyor zamanla bende çok takiyordum psikolojim bozulmuştu resmen sonra bi anda açıldı
Deletedmom5284 Sen çok konuş gün içinde oda konuşur, benim anneannem aşırı konuşur kardeşim erkenden konuşmuştu onun sayesinde 😂
Bebegimicin1 NagihaninOykusu her çocuk bir dehil canım benşm oğlumda anne baba derdi sık sık parka götürürdüm ama 17 aylıkkrn tatile gittik oğlumu iyikide getirmişim orda aşırı gelişti deniz kumuyla suyusla oynamak ordaki türk turist bebeklerle vakit geçirmek onu aşırı olumlu etkiledi tatilden spnra daha fazla kalabalık ortamlara soktum her gün. Kitap okuyorum yemek yaparken tezgaha oturtup konusuyoruz ne yaptığımı nasıl yaptığımı soruyorum eşim sürekli onu konuşturmaya çalışır oğlum anneden su iste oğlum anneden al getir sen nereye gittin sen ne yaptın gibi birde büyğk soruşar kitabı var ben onunda faydası oldugunu düşünüyorum çoklarl oyun oynamak oynarken konusulanlst onlsrı unutmuyolar avm ye gitsek soruyorum bunyol nreye gidiyor biz nereye digiyoruz diyorum köye gidiyorsak sür sür traktör demek istiyor abimlere gidiyorsak abi diyor avm ye gidiyosak tır tır diyo avmde tırtıl var onbinmek hoşuna gidiyor konusabildiğin kadar konus sor mesela aa annr bak dediğinde hıhı oplum iyi oğlum kızım demek yerine sende aaa nevaröış orda miyav falan dediğinde kaçtane varmış hangi renkmiş gibi kendi sor benşmkis araba traktör gördüğünde cosuyo annr bak bak der hayvanların resimlerini görse heycanlanır yemek yerkende sen ne iyitorsun yediğin ne derim şuan 27 ayşık 3 kelimeli cümleleri söylüyor