Suhel29 Arkadaşlar merhaba kızım 9 aylık fakat kansızlık var. Doktor kan damlası verdi falan başka şekilde Kan değerlerinin hızlı bi şekilde artıp toparlaması için ne yapmam gerekiyor teşekkürler.
Deepmom Suhel29 doktorun verdiği kan ilacı artık takviye değil ilaç olacaktır onu kullanın ilk olarak düzenli kullanımda zaten etkisi olacaktir.Beslenme düzeninde kuzu cigeri tavsiye ederim tam bir demir deposudur yesil mercimek gibi gidalar tüketebilir.Ama tek basina beslenme tedavi etmez
IrmakDuygu Kırmızı et tükettirin bol bol kuzu eti alın haşlayın çorbalarına katın suyunu ziyan etmeyin onunla yapın her yemeğini kıymalı yapın kıymayı kavurmadan çorba yapın. Çareyi pekmezde aramayın şeker yüklemesi yapmayın boşa kansızlığın çaresi değil günlük alınan ilacın değerini anca 1 bardak pekmez karşılayabilirmiş 😒 geçmiiş olsun düzelir korkmayın
Busram57 Benim kizim premature. Kansizligi varmis, degerleri epey dusmus Gunde 10 damla ferrumla duzelmeye basladi, olmazsa kan takicaklardi. Duzelebilen birsey uzulmeyin
Busram57 Suhel29 evet evet korkmayin :) hatta o kadar dusuktu ki sonraki kontrolde ilk once kanina bakti 😊 su an 11 e kadar yukseldi. Ama kan damlasini 3 4 damla yerine 10 damla verdim
Busram57 annediyebiri aynen cok sukur toparladi yoksa yine kan takicaklardi. Doktorum boyle kullanmami istedi. Ama son bi kac gundur tam veremiyorum damlayi, onun yerine 2 kere 5 damla yerine. 1 kere 6 veriyorum napim