Yanuu Kızlar oğlum 16 aylık, emzirmeyi bıraktırmayı düşünmüyorum ama gece çok yorucu oluyor sabaha kadar bazen memede uyumak istiyor. Bende de sırt bel kalmadı kendimi kasarak uyumaktan. Gece bırakıp gündüz devam etmemizin bi yolu var mıdır acaba?
Zeynepbahar91 Yanuu ben uyku meme ilişkisini kestim. 17 ayligiz. Gün içinde emer. Uyku saatlerinde uyumayı öğrettim.
Mucize_ Yanuu baba dan yardim alabilirseniz iyi olur. Babası yatırırsa gece iyi uyuyor uyandığında ben bakarsam emmek istiyor ya da sallanmak baba kalkarsa piş piş tamam
Hellolo 1 yaşından sonra gece emmesini bıraktırabilşrisnşz diyorlar bıraktırın gündüz yeterli gelir iyice duyurun yatırırsınız ilk zamanlar uyandığında hep su verin filan diyorlar bend buradan okuduklarıma dayanarak söylüyorum öyle öyle alışır umarım gece cidden zor oluyor bende hacı yatmaz gibiyim yaşını bekliyorum
Yanuu Hellolo evet cidden zor, su veriyorum ilk etapta ama içtikten sonra memeyi arıyor vermeyince uykusu açılıyor vermek zorunda kalıyorum ben de uyanmasın diye🥺
Happyblue Zeynepbahar91 tamam da burda soru bunu nasıl yaptığınız🙄 tebrik ederim ama bize de anlatın 😅
Zeynepbahar91 Happyblue öncelikle kendiniz karar verip bitti deyip dirayet göstermeniz gerekiyor. Çünkü sabır işi. Bu olayı çocuğumuza biz öğrettik ve aliskanliktan kolay vazgecilmiyor. İlk olarak yatak odasında emmek yok salonda emebiliriz diye ise başladım. Rutinleri yapıp oyuncak kendimizi alıp ilk onu uyuttuk tabi kızım hemen meme dedi. Bende sürekli sevdim okşadım döndü ayağa kalktı yattı biraz ağladı sakinlestirdim derken 70.dakikanin sonunda daldı. Tabi ki alışkanlığı gereği uyandı kucağıma almadan yatağın içinde saçlarıyla oynadım tekrar sırtıyla elleriyle oynadım. Tabi bağırıyor bu arada. Sonunda yatırdım. Poposuuna pis pis diye tekrar geri daldırdım. Burda önemli olan bence kucağa almamak. Emen çocuk direk memeye yöneliyor çünkü. Eğer bulamazsa daha çok krize giriyor. İlk 10 gün inişli çıkışlı geçiyor. Biz bu süreci uyku arkadaşı kedisiyle atlattık. Uyku saatlerinden yarım saat önce kadar yatağa gidin çünkü artık yeni bir şey öğreneceğinden daha fazla zaman alabilir. Sürekli ilk 15 gun bebeginize yatak odasında emmek yok deyin anlıyor çünkü. Tabi ki de arada sizi denemek için söyleyecek ama kararınızın arkasında durun. İnanın 2 ay önce kızım resmen 5 dakkada bir kalkar hale gelmişti. Sabah uyandığında sinirli oluyordu . Gece uykusunu alamıyordu çünkü. Şimdi baya bı kesintisiz uyuyor uyandığında pis pis deyip ya da sarılıp geri yatıyoruz. Arada tabi ki kalktığı oluyor ama yine odadan çıkarmayın pis pis yapıyorum. Düzen oturması 1 ayı bulabiliyor. Ama işin sonunda ışık var emin olun. Çok rahatladım. Yanina yatıyorum. Biraz okşuyorum sonra ben yatıyorum annecim iyi geceler diyorum çoğu zaman kendimde döne döne uyuyor zaten öle olmasa yanıma geliyor okşa beni diye😀 hiçbir egitmenden ders almadım. Kızıma göre ilerledim. Güvenli bağlamaya zarar verecek bir durum ortaya cikarmadim. Bebekleri en iyi anneleri tanır.
Happyblue Zeynepbahar91 işte o irade noktasında sıkıntı yaşıyorum ben şok ağlayınca veriyorum sonun onu bırakabilsem çocuk da bırakacak belki 🥲
Mucize_ Zeynepbahar91 bazı bebeklerin uykusu kalp ben 😁 yavrumun dilini anlamıyor muyum acaba ben yatmaya gidince ayağıma almadan yatakta baya döner ben ayağıma alırım sabretsem uyur mu kaç saate uyur acaba 🤣
Zeynepbahar91 Mucize_ yok anliyorsunuz aslında ama biz anneler biraz sabırsıziz. İlk günler 70 80 dakika da daliyordu. Hatta buraya yazdım.normal mi diye. Herkes normal dedi. Giderek zaman düştü.