Mihranimmm Merhaba arkadaslar, bir arkadaşım için soruyorum..İlk bebegi tup bebek. Simdi ikinciyi transfer ettirmek istiyor. Ama iki aydır adet görmuyormuş hamile falan değil. Sorusu şu, transfer için adet olma şartı var mı?
Gsmsasys Mihranimmm Evet. Tedaviye,ilaçlara adetin 2. yada 3.gununde başlanıyor. Ve transfer yumurtlama gününe denk geliyor. Doktorun bunu hesaplayabilmesi için adet olması gerekiyor.
Gsmsasys ogrtmnanneee Toplam 1 ay diyeyim ama şöyle taze transfer olacaksa bir ay,ama yumurtalar geliştirilip toplanacak transfer sonra olacaksa değişir tabii. Kısaca özet geçeyim adetin 2yada 3. günü İlaçlara başlanıyor yumurtlama gününe yakın bir sürede yumurtalar yeterli seviyeye geldiğinde çatlatma iğnesi oluyosun ve ertesi gün toplanıyor. Yumurtalar embriyolog eşliğinde izleniyor ve aralarından en kalitelileri seçiliyor. Size günlük aranıp bilgi veriliyor kalitesizler eleniyor vs. 5.gune gelen yumurtalar çoksa donduruluyor 1 tanesi transfer ediliyor. Acı kısmına gelirsek bu senin acı eşiğine bağlı yumurta toplama zaten anestezi ile oluyor.Bir şey hissetmiyorsun. Bı transferde biraz acı oluyor bide ilaçların verdiği psikoljik ağırlık diyelim bu kadar.
Gsmsasys Mihranimmm Evet evet yine ilaçlar kullanılıyor bu sefer yumurtalar için değil de rahim ilaçlarla hazırlanıyor. Rahim kalinligin yeterli seviyeye gelmişse ve kan değerlerin normalse transfer oluyor.
ogrtmnanneee Gsmsasys Allah yardımcıları olsun Allah aratmadı bana verdi ama rabbim olmayanlara da versin çok zor bi süreç tüp bebek süreci tutacak mı tutmayacak mı belli olmayan bi süreç çok zor
Gsmsasys ogrtmnanneee Bizde neredeyse 2,5 sene olacak 15- 20 bin rahat harcandı. Herşey içinde ama ilaçlar,hastane,doktor ücreti bir de benim rahime çizik ve yıkama olmuştu. İlk transferim tutmadı 2. Tuttu hepsi toplam bu fiyat İlk seferde tutması infertilite sebebinize bağlı
Gsmsasys ogrtmnanneee Amiin amiin gerçekten zor bir süreç Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın Hem psikolojik hem maddi
Gsmsasys ogrtmnanneee 2 sene sonunda tüp bebek yapmaya karar verdik. Kasımda yumurtalar toplandı mesela rahim dinlensin diye bekledik Şubat’ta transfer oldu tutmadı Mart’ta 2. Transfer oldu tuttu.