Sarem0 1 hafta küvete yattı hem sağdım hem emzirdim. ciktiktiktan sonrada aynı . biberon daha kolayina geliyordu memeyi emmiyodu fazla istemese de 15 dk falan önce memeyi verdim . sonra biberonla verdim sağıp. ek olarak. sonra biberini tamamen kestim . sütüm yetmiyor sanıyordum. etrafındakiler de ac bu cocuk diyip duruyordu. doktora dedim yeterli gelir deyince rahatladim. kilo alimi sinirin altindaydi. duruma gore mamaya gececektik baktik 1 atın sonunda yeterli kiloyu alınca gerek kalmadı. şimdi sadece emdiriyorum. bebek makinadan çok daha iyi çekiyor. önceden makinayla çekip ettirdiğim zaman süt gelmezdi kaldiysa emsin diye. şimdi isim oldugunda makinayla cektigimde baya baya bi 20 dk emiyor. tamam o ki . çeneleri bi zaman sonra güçleniyor. makinanın vakumundan kat kat daha iyi ve fazla çekiyorlar. arada deneyin istemesede. önce emdirmeye çalışın. sonra biberonu verin. belki alır zamanla. alırsa vakumdan çok çok daha iyi cakar. göğüsler yumuşayınca makina etkisini pek gösteremiyor bana sorarsanız. çekimi azalıyor. sertken daha iyi çekiyordu.