Ezram2121 Kızlar günaydın 20 gündür dogum ettimişim annem diyor bebeğe ara sıra su ver sizce vereyimmi anne sütü veriyom diyoki sütün tatiliymiş çocuğa su ver
Banu- Ezram2121 Siz annenize bakmayın anne sütünün çoğu su. Mama bile alıyor olsa 6 ay su verilmiyor. Verin diyen doktorlar var ama çok büyük çoğunluğu vermeme taraftarı. Annelerimiz lütfen biraz rahat bıraksınlar artık 😬
BsO Ezram2121 önerilmiyor genelde ama hast de bana ebe hıçkırık tuttuğunda 1 çay kaşığı su verebilirsin ya da emzir demişti
Lulemom Ezram2121 anne sütünün %87 si su zaten. Gerek yok. Ben verdim bişe olmadı diyenlere bakma. Onunkine olmadı seninkine olur. Öyle basit şeyler değil bunlar
senamiray Ezram2121 bu konuda doktorlar bile ikiye ayrımış durumda çok karışık siz bilirsiniz öyle aşırı vermedikten sonra bi sorun olmaz ben hep verdim vitaminlerden sonra
Suleasya Ezram2121 ek gıdaya 5 aylıkken başladık doktorum o zaman su vermeye baslayabilriisn az az dedi .anne sütü alıyor suya ihtiyacı yol aslında dedi
Tamashaaz Ezram2121 kızım 2aylıkken başladm günde bir çay kaşığı gayetde sağlıklı Her bebek farklı o ayrı konu
laliko35 Ezram2121 ben çocuk doktoruna sormuştum haziran da doğdu kızım temmuz da 1 aylık kontrolünde dr 1 çay kaşığı kadar verebilirsin o da havalar sıcak olduğu için kısın doğan bebeklere önermiyorum ddi
Rumeysa28 Ezram2121 ver tabi 1 2 damla vereceksin fazla değil ver demesindeki amaç ağzı kapmasın ağzı kapan çocuğun dili kaçar 1 2 damla ağzını ıslatır Bişeycik olmaz
Melesss Ezram2121 ben vermiştim de sıkıntılı olduğunu söylüyorlar bilemiyorum… Biz bir sıkıntı yaşamadık bende öyle büyümüşüm. Annem pamukçuk olmasın bir çay kaşığı verelim ağzı yıkanır derdi bende veriyordum. Doktoruma sordum sıkıntı olmaz demişti tabi doğru olan vermemekmiş
Rumeysa28 Melesss bende 1 haftalık felandı günde yarım çay kaşığı 1 çay kaşığı vererek başladım 1 çay kaşığı da en fazla 2 damla su vardır yani
Lynn Ezram2121 BeBeğe su yasak diyorlar ama biberon dolusu içirmeyeceksiniz neticede. Günde 1 ya da 2 çay kaşığı suyun ne gibi bir zararı olabilir ki. Midesine inmeden buharlaşır o su be 😁 ben de veriyorum. Hem anne sütü hem formül mama alıyor bebeğim. 2 ay 1 haftalık. Hiçbir sıkıntı yaratmadı su. Çay kaşığı minicik bişi zaten :)
Ezram2121 Lulemom işte günde kaç litle su içiyon bebeğim Bi kaç aylık olsun sonra daha 20 günlük inanki oğlum Bi aylıktı oğluma çay veriyordu kaynanam düşün oğlum Bi yaşinda kola, için ağliyodu resmen mama niyetine kola çay içiyordu
Miniknur Hastanedeydim bi kadin su veriyor musun demisti. Yok vermedim dedim. Aman verme ust komsumun cocugu hastanelik oldu dedi. Kucuk cocuklarin dengesi su -tuz dengesi bozuluyor sanirim