Gamzeslem30 em kötüsünü konuşuyorum çünkü ğzğlmeyin diye. erken farketmişsiniz. Meg çekilmemiş usg çekildi mi cevap vermediniz. Eğer sadece bas büyüklüğü üzerine şüphelenilmişse makrosefalide olabilir beyinde ventriküller su toplarsa ona hidrosefali deniliyor şant falan gerekiyor ancak makrosefali de olabilir veya işte gözlerde batan güneş sendromu fln denilen belirtiler varsa bundan yola çıkarak yşne hidrosefaliden süphelenilmiştir . Diyelim ki öyle. Erken farkettiniz beyin etkilenmeden hemen şant takılır o bahsettiğiniz hareketler diyelim ki nöbet onada antiepileptik ilaç kullanırsınız yşne beyni korursunuz ve sürpriz hiç sekel kalmayabilir💓 çok hastam var böyle hiç fizik tedaviye bile gerek kalmayabilir ama yine en kötüsünü düşünürsek fizik tedaviyle biraz daha geç yürür belli ama yürüyen konuşan bir sorunumolmayan birey olcaktır( eşlik eden bu bir durum yoksa mesela hidrosefaliye sebep olan başka bir durumda çıkabilir mrg da o zaman daha farklı konuşuruz veya çocuğun geçmişini bilmiyorum belki zor doğum hatta ölü doğum hipoksi geçmişi falan var suan bunları detaylı muayene edilmeden anamnez almadan konuşuyorum.)