KKirpapatyasii1 merhaba kolik demek için genelde aynı saatelerde , 3 saat ağlayıp bir daha ağlamamak gibi kriterler aranıyor ve kolikse 3ay sonra geçiyor. Benim bebeğim de çok gazliydi ama kolik değildi. Gazın geçmesi kimi bebekte 3ay, nadiren 1yasa kadar sürenler var. Ama gündüz sancısı 3.aylarda biterek sadece geceye dönüyor. Öncelikle emiyorsa yediklerine dikkat et canım.mesela akşamları süt içme gündüz iç tabi. Her gün kimyon çayı iç. Bebeğin ayaklarını ve karnım sıcak tutmalı sancı hafiflesin diye . Yatağına ayaklarına değmesin ama çok yakın olsun ,üç dört poşete geçirdiğim sıcak su torbası köy ,tabi çok sıcak olmasın. Ağladiginda hafif salınarak kucagnda gezdir. Bisiklet sürme hareketi yaptır sonra bacaklarını karnına doğru dizden büküp sağ orta sol karnına doğru ittir. Karnını saat yönünde ov annesi. Gaz zor bı süreç, inşallah çabuk geçenlerden olur. Bu arada gaz damlası da iyi gelen marka bebeğe göre değişir, biraz daha kullanın azalmazsa sancısı başka marka deneyin(gaz damlası verince sancı bitmiyor,sadece çıkarması daha kolay oluyir)
Şunu soylemeyi unuttm ne olursa olsun besledikten sonra avcunu kambur yaparak aşağıdan yukarıya doğru sırtına pıt pıt yap,ağızdan gazı çıksın. Diyelim ki 20dk emiyor, 10dk sonra ağızdan çıkart, sonra geri emmeye devam etsin. Ben uyanıyor diye yapamıyordum ama bu bir hataymis. Ağızdan çıkmayan gaz bağırsağa iner ve yaklaşık 2gun sonra cikabilirmis, e bir de cikartamiyorlar iyice zor çıkıyor 😂 sabır canım gaz süreci zor oluyor ama geçecek