tubasd Kubra0603 neden bu isme bu kadar şaşırmışlar anlamadim 😀 evladinizi Allah bağışlasın inşaallah
Kubra0603 spaceship Aybars la arasında çok gidip geldik fakat anlam olarak daha güzeldi. Daha ağır bi isim olarak düşündük 🤷🙂
Hellolo Barlas desem değil Aybars desem değil ne kız baybars 😄 bana çok değişik geldi He anlamı nedir bilemem tabii
Kubra0603 Hellolo Zengin ve korkusuz kimse anlamını taşıyor. Aynı zamanda Osmanlı Devleti şehzadelerinin bir çoğuda bu isme sahipmiş 🙂
Nolurbisakinles Kubra0603 ben niye tarih çalıştım hiç sultan baybars şurayı fethetti diye görmedim 😄kaynak neresi ayol uydurma olmasın
Birbeyannesi Kubra0603 1.5 aylık. 😂. Ben çok beğenerek koydum. Memlük hükümdarının adı. Türk ismi diye koydum. Hem böyle bi tok duruyor isim. Aybars yeni nesil isimlerden geliyor bana. Hoşuma gitmiyor. 🙄
Mabelle Birbeyannesi eski Türk ismi Hun kralı atillanın amcasının ismi hemde bayağı eski ama yeni yeni popüler oldu ☺️
Kubra0603 Birbeyannesi aynı fikirdeyim biz de Aybarstan o yüzden uzaklastık ama oda güzel tabi yine 🙂
efelettin Aslında Baybars ismi doğru olandır. Yani Aybars isminin gerçeği Baybars’tır. Aybars daha kolay söylendiği için günümüze Aybars olarak geçmiştir. Eşim Tarih öğretmeni çok araştırmıştık koyarız mı diye 🙂