Nursena0606 AyselAzra ben 10 gündür ek gıdaya başladım. Çorba yapmadım hiç. Çatalla ezerek veriyorum. Pütürlü yemeye alışsın diye.
Annesiballisiii AyselAzra 5 aylıkken genelde ağır çorbalar verilmez sebze çorbası Olabilir. Yoğurt çorbası veya balkabağı çorbası da olabilir
Banucetin AyselAzra 5 ay 2 günlüğünüz 15 gün önce tadımlara başlamıştık patates havuç balkabağı tatmıştık dün doktorunuz çorbaya geçebilirsiniz dedi bunlardan bir çorba yaptım el olarak soğan ve tereyağı ekledim bu şekilde içti yarında yoğurt çorbası vermeyi düşünüyorum doktorunuzun verdiği listede ki sebzeleri tattrıp diğer çorbalara da haftaya geçeriz sanırım
Nursena0606 AyselAzra verebilirsiniz. Ben balkabağı ile başladım. Havuç, patates, yoğurt, muz, armut, ceviz, brokoli, karnabahar verdim. Cevizi ezdim muzun yoğurdun içine kattım. Onu da tamamen toz haline getirmedim.
Kikiriki Banucetin Doktorunuz neden bukadar erken başlattı bazı doktorlar 6 aydan önce çok karşı bazıları değil neye göre anlamıyorum
Mervexxx Kikiriki Benim doktorumda 6.ayda başla dedi 5 ay 5 günlüğüz dün ev yapımı yoğurt yedirdim çok az bugünde elma koydum süzgeçli emziğe somurdu hepsini çok sevdi. Birşeyler vermek istiyorum aslında
Banucetin Kikiriki 4.ayında ailecek covid olduk ilaç vs kullanmadık çok fazla kustu meme reddi yaşadık öksürmekten boğazı acıdı ıhlamur verdik çok az sadece yumuşatması için dolayısıyla kilo alımı azaldı karşılıklı kararımızdı açıksası herhangi alerji vs olmadığı için çorbalara başlayabilirsiniz dedi belki covid olmasaydık veya mama ile destekleseydik bu kadar erken başlamazdıl ama pişman değilim açıkçası çünkü sadece tadıyordu 4 5 kez verdiğimde alışıyor bir şeyin tadına çorbayı da koca kase içmiyor tabii ana öğüblerimiz aynı anne sütü
Kikiriki Mervexxx bende çok hevesliyim ama doktor ne derse o bu ayın sonunda 5 aylığız bakalım kontrol de ne dicek doktor sonra bağırsak sorunu yaşamak istemiyorum
Kikiriki Banucetin Bir sebebi var sizin ama keşke biraz daha mamayla devam etseydiniz bağırsakları daha tam gelişmemiş olduğundan ileride kabızlık Gibi sorunlar olabiliyormus ama tâbi sizin karariniz
Banucetin Kikiriki hepsinin üzerine zeytinyağı gezdirirsenşz bir sorun olmaz ilk tadımda 3er gün arayla büyük tuvaletini yaptı sonra normale döndü 🌸
Banucetin Kikiriki mama 1 kez denedik bebeğim kabul etmedi biberona alışık olmadı ı için kaşıkla da tükürdü şuan da keyfimiz yerinde her bebek farklı aslında sürekli araştırır 6aydan önce tadımız hiçbir bir şey vermem diyordum belki oyle daha çok zorlanacaktık
Nursena0606 Banucetin cevizi direk vermediğiz sürece sorun yok. Önerilmeme sebebi çiğneyemeyecek olmaları. Ben ezdim ve muza karıştırıp verdim. 5 aylık.
Kikiriki Banucetin aman keyfî yerindeyse sıkıntı yok.her bebek farklı eğer hevesliyse ek gıdaya ne güzel
Banucetin Kikiriki her gün değişiyor Bi gün hevesli Bi gün değil zorlamadan yormadan devam şimdilik 🤩
fgnrcp2704 AyselAzra tadimlar bittiyse eğer isteğe göre sebzeleri soğan sarımsak katarak haşlayıp çorba yapabilirsin bebek tarhanası yapabilirsin cigneyebiliyosa şehriye çorbası da verebilirsin