Susuali Merhaba canım annelerimm Size bir şey danışmak istiyorum. Bebeğim 4 ay 9 günlük. Sadece anne sütü veriyorum ve etrafımdaki herkes tattır tattır!! Okuyorum her yerde sadece anne sütü diyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bulutunannesi Susuali BENCE kesinlikle 6 ay oncesi ek gidaya baslanmamali. Bagirsak ve sindirim sisteminin hazir olmadigini butun doktorlar onaylamisken 6 aydan once ek gidaya gecenler var malesef.. bilemedim en azindan ben 6 ay beklicem.🤔
Littleboy Susuali Canım bence başlama sütün varsa anne sütü 6 ay yeterli oluyor her şekilde. Benim bebeğim sadece mamayla beslendiği için doktorumuz ek gıdaya başlayalım dedi 5 ayı doldurdu yeni başladık.
NurR Susuali canım ben birebir şahit oldum geçen gün misafirim geldi bebeği dört aylık ne yediysek bebeğin ağzına sürdü sonra yemez diyorlar erkenden başladım dedi ve sütü olduğu halde bebek hiç bir şekilde memeyi kabul etmemeye başlamış oda mecbur mama almış mama vermeye başlıycam dedi ben onu gördükten sonra kesinlikle 6. Ayı beklemeye karar verdm
Lovebaby Susuali O çevredeki tattır ağzına sür diyenlerden biri kendi öz annem😪😪😪 Benim Yanımda yediğimiz muzdan parmağıyla tattırdı bak şap şap yapıyo yicek çocuk diyo😔 bir türlü anlatamıyorum daha 3 aylık ilk 6 ay sadece anne sütü yeterli diye😭 kaynanam da su vermiyodum doktorum anne sütü zaten su gerek yok verme demişti vermiyorum su diye ne insafsızlığım kaldı ne vicdansızlığım🙄 Evet eski topraklar herşeyi tartırıyormuş ama zararlı işte bunu bir türlü anlatamıyorum😡
Susuali Bulutunannesi ben de başlama taraftarı değilim. Kilomuz iyi. Bi sıkıntı yok. Doymuyor işte aç çocuk falan herkes konuşuyor. Ama 7 kilo oğlum. Ben mi çok abartıyorum diye düşünmüştüm.
Zhdsngz Bulutunannesi hangi bütünü doktorlar? Benim De doktorum 4. Ay sonları tattırma 5. Ay ufak ufak çorbalar yapabiliriz dedi çapa hacettepe ve Göztepe doktorları bu fikirdeymis katıldıkları eğitim Ve seminerlerden alınan sonuclarmis
Littleboy Susuali Herşey yolunda görünüyor 🤗 bebeğini en iyi sen düşünür sen bilir sen anlarsın o meleğin annesi sensin canım insanların ne dediğine fazla takılma aç kalsa zaten anlarsın aç kalan bebek bunu bir şekilde belli eder.
Momofaboy Susuali bugün kontrolde dr 4. Ayda yoğurtla başlarız dedi ama ben 6. Aydan önce vermicem kesinlikle anne sütü. Boşverin milleti.tüm dünya ayaklanmış sadece anne sütü diye.
Momofaboy [bilinmeyen] anne sütüyle besliyorum ve gelişimimiz gayet iyi. Beslemek için değil yutkunmayı öğrensin diyeymiş.saçmaladı resmen.
Sareemel Tattır derken bahsettileri şey azıcık parmağınla yemeklerin suyundan verin demek istiyorlar direkt ek gıda değil bahsettikleri.
shdemir Susuali Benim oğlum 4 ay 20 günlük. 8 kilo 70 cm. Gelisimi gayet iyi cok sükür sadece mamayla besleniyor. Ama bize doktorumuz yavas yavas baslayabilirsin dedi azar azar kontrol ederek alerji durumunu veya herhangi birsey. Ben yogurt denedim. Önce sebze sonra meyve püresi. Doktorum söyledigi icin denedim kararını kendim vermedim tabiki. Oğlum afiyetle yedi. Bi sorunda yasamadik cok sükür.
Masalim Susuali canim sadece anne sutu aliyosa baslama zaten iki ay sonra baslayacaksin simdi anlasilmiyomus ama ilerde sorun cikiyomus
Momofaboy [bilinmeyen] bermicemki zaten konuşsun dursun millet ister dr olsun ister yaşlı teyze. Süt yeterken başka şeye ne gerek.
MasalAda Momofaboy Benim doktorumda meyve yoğurt havuç püresi ile ufak ufak başlamamı söyledi ben elma suyu ve yoğurt tattırdım bu arada 4 ay 14 günlüğüz ve emiyoruz sadece çok şükür
Bulutunannesi Zhdsngz saglik bakanliginin acikladigi bisey hani doktorlarimiz bagli oldugu :) ben mama ile besliyorum yani formul sut. Yorumumda BENCEyi buyuk yazmisim ve BEN 6 ay oyle besleyecegim demisim. Sizin doktorunuzun kacinci ayda baslattigi ve sizin neyle beslediginiz beni zerre alakadar etmez. Sonuc itibariyle dunyada ilk 6 ay olarak belirlenmis birseyi burada sizinle tartisacak degilim. Arti olarak ben sizin arkadasiniz vs degilim o uslubunuza bir zahmet dikkat 😉