Selinsu 2 yasinda kizim konusmuyor diye devlet hastanesindeki cocuk doktoru psikiyatriste gotur büyük ihtimal psikolojiktir dedi çok travmalar yaşadı çünkü. Özele randevu aldım çarşamba günü goturucem. Daha önce gidenler varsa tecrübesini paylaşabilir mi?
3bebek1annexx Selinsu benim yengem götürüyor , en iyisini yapmışsın . Baya faydası oldu yeğenime .Bazen nasıl davranacagımızı bilmiyoruz. İnşallah bebeginiz iyi olur
3bebek1annexx Selinsu yani aslında ilk başta konuşmuyor. Cocuklarla oynamıyor felan diye götürdü . Sonra otizim çıktı hala götürüyor tabi onun yanında değişik eğitimlerde alıyor. Baya konuşması ilerledi . Lütfen yanlış amlamayın benim yegenim hiç konuşmuyordu. Sizin çocugunuz bi kaç kelime konuşuyomuş.
Selinsu 3bebek1annexx yok sadece 2 kelimesi var net olarak. Arastirdigim kadarıyla otizm belirtileri yok doktorda öyle demedi test falanda yapılmadı. Yaşadığımız olaylara göre psikolojiktir diye düşündük bakalım çarşamba götürünce ne diyecek psikiyatr
okuyananne222 Selinsu hm. Başka gözünüze çarpan bir durum yok ise yani göz teması algısı vs açık ise sorun yoktur 25 aylıkbebeğimtek anlamlı kelimesiyok. Algısı çok açık ama konuşma sıfır sadece babıldama heyecanlanınca çıkardığı sesler vs Arada anne der gibi bi ses çıkarıyor gerçekten hitap mı ediyor bana mı öyle geliyor emin olamadım. Akranları ile sık bir araya getirin bol bol dışarı çıkarın
Selinsu Rika mutlu huzurlu aile ortamı yoktu kavga gürültü vs ayrıldık şimdide evimiz degisik babasi yok yaşantımız değişti falan bunlari kastettim travma olarak
Selinsu okuyananne222 aynen algıda komut almada falan bi sorun yok. Oyun gruplarına goturucem insallah disarda parkta oynamak yetmiyor
okuyananne222 Gizem9565 söylediğinizi anlıyor mu Peçeteyi masadan al çekmeceye koy Kırmızı topu getir Kumandayı getir Etrafındakilere dikkatlice bakıyor mu yani
okuyananne222 Selinsu bol bol konuşun basit hikayeler anlatın Eylemlerinizi aktarın şuan soğan dogruyorum akşama yemek yapacağım baba işten gelecek. Beraber yiyeceğiz. Vs Dudak ve dil tembelliği var belli ki ağız ve dil çalışmaları yapın İnternette detaylı izahı var