Merve12937 Merhaba 26 günlük bebeğimin dilinde beyaz pamukçuk denilen şeyden var . Neden oluyor ve nasıl geçer önemli bişey mi başıma gelenler yazabılır mı 🙏🙏🙏🙏🙏
UcuBulunamayanBant Merve12937 karbonatlı su ile bebeğinizin dilini ve göğüs uclarinizi silin faydası olacaktır.
Emirinannesiiiiiii Merve12937 Benim oğlumun da vardı doktor bı ilaç yazmıştı şurup tarzında öyle duzelmisti Sürekli karbonatlı suyla siliyordum bide dilini ama çok az fayda etmişti ilacı kullanınca gecti
neslicanben Merve12937 benim bebeğimde de var malesef. Temizlemeye çalıştım ama minnacık ağzını açmıyor ki nasıl olacak bilemedim
Tucix Merve12937 doktorumuz bir zararı yok ama artarsa meme dilinden kayar emmekte zorlanır demişti, bir bardak kaynamış soğumuş suya bir çay kaşığı karbonat atıp karıştırın, bir gazlı bezi parmağınıza dolayıp bebeğinizin ağzının içini karbonatlı suyla temizleyin, bize pek faydası olmadı umarım size faydalı olur
Emirinannesiiiiiii Merve12937 Şuan 7 buçuk aylık ama İlk doğduğu zaman pamukçuk vardı ilk onemsememistim 3 aylıkken falan ilaç yazdırdım duzeldi Doktora gidin ilac yazıyor küçük olsada ilaç veriyor
Merve12937 neslicanben bende doktora sorup bi denemek istiyorum inşallah geçer. Acaba ağrı vs yapıyor mu bebeğe
Ignominy neslicanben bi elinizle yanaklarını haffçe sıkın diğer elinizin işaret parmağına karbonatlı su olan tülbenti alıp silebilirsiniz
Tucix Benim bebeğim 4 aylık sürekli karbonatlı suyla silmeme ragmen bitmedi bir türlü, on taraflar temizleniyor arka tarafı temizleyemiyorum, midesi bulanıyor, ertesi gün sil baştan, valla ne ilacı verilecekse bende sorayım doktoruma
Merve12937 Tucix ya inşallah🙁 bizde sıcak bişey yiyip içtiğin de dilinde pamukçuk olur diyolar ama ne alaka 🤷♀️
Haticelkubra Bizimde üç aylık civarı oluşmuştu.mama alan veya ek gıda alan bebeklerde oluyormuş.bir ilaç verdi hemen geçti çok şükür.her mamadan sonra iki Max üç kaşık su verdim olmadı daha
Tucix Merve12937 yok ya, pamukçuk bir tür mantar aslında, sebebi net bilinmiyor ama ilerlemedikçe zararı yok, her bebekte olabilecek bişey, iki üç güne bir karbonatla silin düzelir inşallah