elalin merhabalar biz 6. Ayda başladık ama tadımlar nasıl bu kadar çabuk bitti 3 gün kuralıyla anlamadım… kabak, havuç, patates, avokado, yumurta sarısı, yoğurt, elma, armut, muz, balkabağı, brokoli, pırasa, kereviz, karnabahar, taE fasulye, bezelye verebilirsiniz 6. Ay itibariyle. Yine bunlarla devam edebilirsiniz 3 gün kuralıyla. Her bi gıdayı 3 gün denedikten sonra 4. Gün yeni vereceğiniz gıdayla karışyırabilirsiniz. Biz mesela kabakla 3 gün gittik sonra havuca geçince ilk gün havucu tek verdim 2. Gün havuçla kabağı ezip verdim. Sonra patatesi de öyle. Diye diye gitti. Böylece ortaya porsiyonh büyük yemek gibi bişi de çıkmaya başlamış oldu. Yanına yoğurt da koydum gibi. Kahvaltıda avokado yumurta sarısı mesela öneririm. 6-8 ay 2 öğün ek gıda sonra 3 öğün olmalı. 3 gün kuralıyla denenip sorun çıkmayan sebzeden yarım çay bardağı kadar artık günde tüketebilir. 1 yaşa kadar bunlar ek gıda olarak kalacak yani ana öğün süt/formül süt olacak. O yüzden ne kadar yediğinden çok yeme alışkanlığını düzenli kazanması önemli. Siz bebeğinize göre yarım ya da tam çay bardağı kadar hazırlayabilirsiniz bir öğünde. Ama doyduğunda ısrar etmemelisinşz tabağı bitirtmek için. O ne kadar isterse o kadar yesin :) doktorunuzla da görüşerek ilerlemekte fayda var diye düşünüyorum. ♥️