Merhaba anneler ve anne adayları. 8 Şubatta 38+6 da sezaryen ile doğum yaptım. İlk 2 gün sütüm 10-15 ml kadardı. Bebegimin kakası ve cisi iyi oldugundan doyuyor sandik. Ancak o kadar sık meme istiyorduki yorgunluktan perisan haldeydim. 3-4 gün kontrolünde sarılık değeri 9 civarındaydı ve gece uyumayıp 15 dakikada bir aglayınca o gece mama yaptım annemin onerisiyle. Çocuk doktorumuz çok iyi yaptığımı ve muhtemelen sütümün tam olarak inmedigini soyledi. Bebegim yaklaşık 3090 gram dogdu. Kontrolde ise 2970 idi. Ertesi günler emzirsem de içimden bir ses sütün çok az sütün az diyordu ve ben agladıkça mama yapmaya başladım. Mama ile bebeğim mışıl mışıl uyuyordu. Ancak 30/60/90 cc gittikçe daha fazlasını istemeye başladı. Bu arada sık sık ameda elite ile mememi sağarak uyarıyordum. Solgar vitamindir, pekmezdir, bestlak damladır, sudur, hurmadır, humanadır…Sütü arttıracak tüm yolları denedim, deniyorum. Hastane tipi pompanın aylık kirasına bile neredeyse orta halli bir ev tipi makine parası verdim. Benim bu mama kabusum nasıl son bulacak. Tek çaresi bol bol emzirmek diyorlar. Ya iyi hoş emziriyoruz da doymuyorki çocuk 10 dakikada bir tekrar istiyor, boş memeyi capurdatıyor. Bebeğe bakmaktan, uykusuzluktan ziyade sırf şu süt olayı pospartum depresyon için başlıca sebep bence. Ha bir de sen yeterince ugrasmiyorsundur, sık sık emzir, yat kalk emzir, canın çıksa bile emzirciler cabası. Uykuna dikkat etmezsen, strese girersen sütün biter diyenler hele.. Yahu sizin duvara süt fışkırtma, tek sağımda 400 ml süt alma hikayeleriniz strese sokuyor yeterince, ha bir de sık sık 20 dakikada bir emzirip ne ara uyumalıyız onu hiç anlayamadım zaten.