gulenadam 6 aylık bebeklerinizle evdeki malzemelerle hangi etkinleri yapıyorsunuz bana da fikir olsun ?
Arendenizinannesi gulenadam kukla oyunu oynatıyorum. Borcamın ıcıne su ve kucuk oyuncakları koyup yüz ustu uzandırıp oynatıyorum. Pet şişeyi önüne koyup yüz üstü emeklemesine yardımcı oluyorum. Sürekli kitap okuma etkınlıgını yapıyoruz.
gulenadam Hticebyrk bebeğim sağa ve sola dönüyor ama tam yüzüstü dönmüyor korkuyor. Yüzüstü durmayı da sevmiyor. Ayaklarıyla çok oynar bacaklarını kaldırır ayaklarını tutar falan. Ama dönmüyor. Bir iki sefer döndü sonra korktu bıraktı. Ama çok hareketli sırtüstü şeklinde sürünerek bacaklarıyla geri geri istedği yere gidiyor 😊
pirenakovalayanhamsi Bir plastik kaba kurdele geçiriyorum ve cekemesini sağlıyorum. Sonra yapışkanlı kağıt veya bant olur renkli toplar yapıştırip almasını sağlıyorum. Mama sandalyesine renkli dil çubuklarını renkli bant ile yapstirip açmasını çekmesini sağlıyorum
pirenakovalayanhamsi Bunlar küçük ince motor için çalışmalar. Aynı zamanda odaklamasini sağlıyorum. Okul öncesi öğretmeni olunca biraz abartiyorum galiba 🙈
gulenadam pirenakovalayanhamsi bende Türkçe öğretmeniyim bebeklere ilgili etkinlik fikri hiç yok bende 😂 bol bol kitap okuyorum resimler hakkında konuşuyoruz bi de renkli bantlar yapıştırıyorum onları çekmesini sağlıyorum falan. Bu gibi şeyleri artı çok çok yaptık yeni şeyler denemek istedim ama aklıma gelmedi
Hticebyrk gulenadam benim oğlum 5 ay 20 günlük sağa sola dönüor ama dediğiniz gibi tam yüz üstü dönmüyor bi kaç kere döndü bıraktı ama ayaklarıyla oynama yok kendi oldu yerde ceviriyor arka geri emekliyor az da olsa ama ayaklarıma uzanma kesinlikle yok
pirenakovalayanhamsi gulenadam printerest uygulamasını kullanıyosaniz orda bir sürü var farklı farklı. Boya etkinlikleri de çok yaptık biz. Birde gözetiminizde makarna haşlayıp çubuk makarna gıda boyası ile hafif renklendirip önüne verin. Duyusal harika bir çalışma