Takashayaz Bebeklerinize elma, armut gibi meyveleri nasıl veriyorsunuz? Ben ince bir dilim kesip veriyordum ama yaptığım tehlikeli mi sizce?
42Eylul07 Takashayaz bugun cam rendeden geçirip kasikla verdim ilk defa 🥰 meyve suzgecine koyuyordum öncesinde ek gidaya yeni gectik biz 😍
Umay_ Takashayaz O dönemler ben meyve emziğine koyup veriyordum sert meyveleri. Kendi de yiyebilir tabii ama en büyük korkum boğazına kaçması. O yüzden guvenemedim. Disini kaşimasi için verdiğim havucu bile meyve filesine koydum. 😬 Ama yumuşak meyveleri önüne kendim minik minik kesip koyuyordum mesela çilek gibi. Şu an 20 aylık Sanırım son 3 aydır direkt eline vermeye başladım elma armut gibi sert meyveleri. Çok dişi var artık korkum fazla kalmadı. Güzel çiğniyor 😊
Takashayaz Ebru33 ben de öyle yapıyordum ama bir doktor öyle meyvelerin bütün ya da dilim şeklinde verilmeyeceğini söyledi. Ciğerlerine kaçma ihtimali varmış. Internetteki bir doktor söylüyordu. Ne bileyim şüpheye düştüm. 13 aylik bu arada bebegim
Takashayaz Ebru33 aa sizin sorununda konuşmuştuk sizin çocuğunuz 3 yaşında galiba çatalla yemesi normal😊 2 yaşına kadar onerilmiyor bütün
Eses92 Takashayaz kac aylik ? Tehlikeli bence. Bir yerde okumustum elma ile bogulma olasiligi en yuksek olasiliklardan biriymis. Ben rendeleyip veriyorum ya da cok minik keserek
Takashayaz Eses92 ben 8 aylıktan beri bütün veriyordum yiyordu ama sizin de dediğiniz gibi tehlikeli olduğunu 13 aylikken ogrendim ve pureye geri döndüm
Metehann12 eğer yeni ek gıdaya geçtiyse buharda haşlayın yumuşasin öyle verin eline ya da cam rendeden geçirin ama 8 9 aylık falanda öyle dilimleyip verin