oglumubeklerken Selam kızlar birşey sormak istiyorum kusura bakmayın böyle birşey sorduğum için. 2 Ay 11 günlük oğlum var bu son günlerde kakasını 1 gün yapıyor 1 gün yapmıyor. Yaptığı gün 5 defa falan yapıyor mesela ertesi gün hiç yapmıyor yapmayınca huzursuz oluyor tabi haliyle. Bir de bağırsaklarında çok hareket var sanki bu normal mi emzirirken falan kucağımdayken duyuyorum baya gürültülü bağırsakları kakasını da bazen gürültülü yapıyor yani gaz çıkarırken kakasını yapıyor sanki o şekilde oluyor. Bi de şimdi altını alınca baktım da kakası böyle bi sümüksü gibiydi. Bunlar problem midir sizce endişelenmeli miyim ?
Glsn7581 oglumubeklerken canım bebeğin gazlı ve sende belli ki beslenmene dikkat etmiyosun.sekerli yiyecekleri fazla mı tiketiyosun acaba mesela kek,kayısı, gofret abur cubur,rafine yiyecekler.
_anneyim oglumubeklerken kuzum belli bi süre sonra bizimde öyle olmuştu ilk başlarda hergün günde 4-5 kere kaka yapan bebeğim büyüdükçe kaka yapmaları azaldı çok gazlıydı oğlum bizde baya uğraştık şuan çok şükür baya azaldı 4. Aya girdik. Kakayı birgün yapıp diğer gün yapmasına fazla takılma bence bana normal geliyor şuan bende öyle olduğunda doktora söylemiştim kabız mı diye anne sütü alan bebeklerin 1 haftaya kadar kaka yapmaması normalmiş kabız sayılmıyormuş tabi nasıl besleniyor yavrun bilmiyorumda biz şuan 4 aylığız sadece anne sütü alıyor günde 1 bazen 2 ya da 2-3 gün kaka yapmadığı oluyor. Ikınmaları muhtemelen gazdandır. Allah yardımcın olsun🌸
Aybukeomrrr A sümüklü dediğin mukus . Bazen balgamlarını yutarlar kakasında ondan öyle şeyler var bu normal. Ama sürekli sürekli oluyosa ve kakada kan varsa doktora götürülmeli. Onun dışında kakası çok mu koyu? Katıysa kabız olmuş olabilir ben de şu sıra 2 buçuk aylık bebeğimle kabızlıkla boğuşuyoruz yaparken zorlanıyor hatta bizimki 2 3 gün yapmıyor yani. Karnından ses çıkması da yüksek ihtimalle gazlı endişw edeceğin bir durum yok cnm
oglumubeklerken Aybukeomrrr sürekli olmuyor bu mukus bu 2.rastlayışım. ayrıca kakası da sıvı Yani ishal de değil ama kabızda değil. Zaten buna şaşırıyorum bu kadar sıvı kaka yaparken nasıl zorlaniyor anlamıyorum. Kakasinda kan daha önce hiç rastlamadım. Evet gaz sorunu var gaz damlası da kullanıyoruz zaten. Çok teşekkür ederim içimi rahatlattıniź yorumunuzla .
oglumubeklerken Glsn7581 evet gazimiz var damla da kullanıyorum zaten. Beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama etmediğim zamanlarda oluyor tabi. Bundan kaynaklı oluyorsa daha dikkatli olayim o halde çok teşekkür ederim.
Glsn7581 Kuru meyvelerde bile sekr oranı yüksek.sen protein ağırlıklı beslen et,tavuk,balık, yogurt ye.yesil sebzelere ağırlık ver yumurta ye.makarna ve pilavı çok abartmadan ye.bulgur pilavı yiyebilirsin.ben çay yani atistirmaliklari bırakınca bile farketti
Glsn7581 oglumubeklerken rica ederim bunları öğrendim yaptım sütün rengi bile değişiyor başta su gibiydi.simdi herkese yazıyorum üşenmeden
oglumubeklerken _anneyim sadece anne sütü ile besleniyor oğlumda 😊 bende anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal olduğunu biliyorum ama pazartesi gününden beri böyle pazartesi yapmadı hiç salı günü 4 defa yaptı çarşamba normal yaptı 1 ya da 2 kere perşembe yapmadı bugün yine 5 defa yaptı. Fazla yapınca endişelendim açıkçası. Çok teşekkür ederim yorumunuza çok sagolun 🌸
_anneyim oglumubeklerken rica ederim ben ce doktor değilim ama normal yapma sıklığı şuan 4 aylığız bazen uzun süre yapmıyor korkmuştum başta şuan normal geliyor büyüdükçe kaka sayıları azalıyor☺️