melissaonay Selam kızlar bebeğim küvezde yatıyor hemşiresi kolik oldu bebeğimiz dedi bebeği kolik olan var mı neler tüketmem gerekir sütümden gaz geçmemesi için
Zeynepbahar91 melissaonay oncelikle Allah analı babalı buyutsun.nohut fasulye bulgur süt ve süt ürünleri. Daha sayamadığım çok şey. İlk 4 ay sadece patates taze fasulye bamya şehriye çorbası yemekten iflahim kesilmişti.
baloglusss melissaonay yoğurt süt mercimek havuç soğan bunları bile yemiyor kuzenim onun bebeği de kolik… çok geçmiş olsun
melissaonay Zeynepbahar91 İnan bende şuan ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ilk bebeğim ve daha hiç elleyemedim bile doğduğu gibi küveze aldılar sütümden geçiyor belli ki dikkat ediyorum aslında ama olmuş işte yine de
Zeynepbahar91 melissaonay hiç canını sıkma. Doktorum sen istersen su iç o gene gaz olacak dedi. Kızımda 1 hafta kuvezde yattı. Çıkınca bolca tensel temas halinde ol. O çok iyi geliyordu kızıma. Çıplak gogusumde yatıyordu. Bolca masajlar kolik müzikleri süpürge sesi kundak biz de etkiliydi. Birde gaz çıkarması rahat olsun diye tulum giydiriyordum.
Mommysharkdoodoodoodoo Süt yapan her şey gaz da yapıyor. Yeşillikler, baklagiller… Kolik bebeğe su içsen gaz yapar. 🙄 4 ay çektim ordan biliyorum.
Mommysharkdoodoodoodoo melissaonay evet kolik bebek zordur ama daha doğar doğmaz göstermez kendini 20. Günden sonra özellikle belli eder. Domates bulgur salça gibi şeyler de gaz yapıyor. 🙄 Çok çektim çok bebeğim tam tur dönmeye başlayınca düzeldi. Bağırsaklarını düzene sokmak için gaz damlalarını denedik en iyi nurse harveys colex şurup iyi geldi oğluma. Şimdi 3 yaşına girecek o günler yaşarken çok uzundu bitsin bir an önce diye ağlardım şimdi hiç yaşanmamış gibi özlüyorum.
Zeynepbahar91 Mommysharkdoodoodoodoo bir an ben mi yazdim acaba dedim🤫 kızım da kolikti. 17 aylık artık o günler geçeceğini derken geçip gitmiş bile
Tomris4646 Mommysharkdoodoodoodoo bizde aynı dertten muzdaribiz şurubu ben de aldım ama nasıl vermeliyim bilemedim siz nasıl vermiştiniz acaba
Mommysharkdoodoodoodoo Zeynepbahar91 🤭 ah zaman… Zaman her şeyin ilacıymış. Neler çektim bir tek yaşayan anlar. Annemi arar ağlardım anne başka bir şeyi var doktorlar mı anlamıyor derdim. Acile götürdüğümü bilirim fitillerle gaz çıkarırdı.
Zeynepbahar91 Mommysharkdoodoodoodoo bir gecede tam 3 kere hastane değiştirmiştik. Araba da bile sakinlesmiyordu. 16 saat gaz krizine girmişti Doktora zor yetistirmistik. Allahım o gün zirveydi. Asla unutamıyorum.
Mommysharkdoodoodoodoo Tomris4646 her gün krizden yarım saat öncesini tespit edip verdim. Miktarı hatırlamıyorum ama düzenli kullanımda baya rahatlatıyor. Bir de evde buzuki orhan çalınca biraz sakinleşiyordu. Mavi renklere bakarken ve ayakta gezdirirken de sakinleşiyordu.
Mommysharkdoodoodoodoo Zeynepbahar91 size de doktor annesi sen daha perişan görünüyorsun ben çocuğa biraz bakayım sen şurda otur dinlen dedi mi 😂 tam 2 saat hemşirelerin doktorların kucağında gezdi de biraz olsun oturabilmiştim
Zeynepbahar91 Mommysharkdoodoodoodoo okumuş insan şaftin kaymış diyemedi. Baya bı sevip sen bizde kal dedi. Fakat verdiği fitil ilk 5 dakka susturmayinca doktor bile sok gecirdi.
Mommysharkdoodoodoodoo Zeynepbahar91 🤭 ah bacım resmen aynı şeyleri yaşamışız sen de benim gibi hamile görünce Allah gazsız bebek nasip etsin diye dua ediyor musun
melissaonay Mommysharkdoodoodoodoo ya benim bebeğim daha yanımda değil ama önümüzdeki hafta alıcaz inşallah hemşiresi söyledi kolik diye gelince ne yapmam gerek onu bilemediğim için yazdım 😂
Zeynepbahar91 Mommysharkdoodoodoodoo evet😀 millette nolcak sanki diyo bazen. Asıl olcaklardan haberleri yok🤫 ben hazır sofraya oturamazdim. Bırak yemek yemeyi. Çok şükür geldik bu günlere.